Annas Motorlista 6/6

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Tvärstopp för Valentino Rossi

Valentino Rossi tas om hand av medicinsk personal direkt efter olyckan där han bröt högerbenet.
Foto: Max Rossi, Reuters
Valentino Rossi tas om hand av medicinsk personal direkt efter olyckan där han bröt högerbenet.
Sportbladets motorexpert Anna Andersson.

POLE POSITION

1) Christian Horner

Har fått sina stridande F1-förare att sluta fred. Red Bull har haft ett krismöte och dragit ett streck över kraschen i Ungern. Nu är all fokus på Kanadas GP nästa vecka.

Och på att sluta med all energikrävande skit och ta hem VM-titeln...

2) Mattias Ekström

Seger i DTM senast, ett imponerande Nascartest och Sprint cup premiär den 20 juni, han imponerade med fantastiska tider och det sägs att han var snabbare än Juan Pablo Montoya. Men i helgen är det DTM på EuroSpeedway Lausitz. Siktet är inställt på seger, där och i mästerskapet.

Canal+ Sport 1, söndag kl 13.45

3) Robert Dahlgren

Han leder STCC även efter racet i Göteborg.

- Det tuffaste stadsracet någonsin, är hans kommentar.

Värt att notera är att Jan Magnussen kör trots att han opererades för njursten förra veckan, men Tomas Engström tvingas avstå tävlingen. Han hinner inte reparera sin Honda

Viasat Motor lördag kl 13.00 och 15.15, SVT1 söndag kl 17.00

4) Sebastian Vettel

Det sägs att Red Bull vill förlänga kontraktet med honom till 2015. Man har redan förlängt kontraktet med Adrian Newey och enligt rådgivaren Helmut Marko är Mark Webbers kontraktsförlängning bara en formalitet.

5) Michael Jernberg

Niondeplaceringen i England i veckan var en miss. Nu hoppas Michael Jernberg på prispallen i rallycross EM. I Ungern har han aldrig missat pallen, i fjol vann han.

Viasat Motor, söndag kl 23.30

6) Jacques Villeneuve

Den förre F1-mästaren ska köra två Nascarlopp (Nationwide) i sommar, Elkhart Lake och Montreal. Han ska köra en Braun-Toyota.

7) Sébastien Ogier

Citroënföraren vann Portugals VM-rally och nu åker han och teamkompisen Kimi Räikkönen på ett asfaltstest. De ska köra Rallye della Lanterna.

– Detta är en test under tävlingsförhållanden, säger den förre F1-mästaren.

8) Kenneth Bjerre

Dansken ledde VM i speedway inför helgens tävling i Köpenhamn, men det är jämnt i tabellen. Jaroslaw Hampel passerade Bjerre efter sin seger på Parken och Tomasz Gollob är nu bara en poäng bakom dansken. Bäste svensk är Andreas Jonsson på femte plats.

9) Timmy Hansen

Var snabbast på Formel BMW:s test på Hockenheim och i helgen kör serien i Holland. Svensken ligger tvåa i mästerskapet efter den första av sju tävlingshelger.

10) Antonio Cairoli

Leder VM i MX1 inför helgens tävling i Frankrike, han tog 45 poäng i USA senast och har byggt upp ett bra försprång på tysken Maximiliam Nagl som är tvåa. Tom Söderström (26:a i VM) var inte med i USA, men ska vara tillbaka. Även damerna kör i Frankrike och där är Elin Mann bästa svenska på en åttondeplats.

Motors TV, söndag kl 11.00 (damerna), kl 13.00 och 16.00

MOTORSTOPP

Valentino Rossi

Han hade stora problem med axeln inför MotoGP-racet på favoritbanan Mugello. Under träningen bröt Rossi benet när han vurpade, en allvarlig krasch som troligen kommer att hålla honom borta från racingen i två månader.

Viasat Motor, söndag kl 13.30

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN