Dahlgren har greppet

avHenrik Lundgren

Publicerad:
Uppdaterad:

Volvoföraren leder med en poäng före Richard Göransson

Robert Dahlgren har tagit greppet om STCC-titeln. Efter en andraplats i dagens första final så leder han nu med en poäng före Richard Göransson.

– Superviktiga poäng, vi har fått slita hela året och fick äntligen lite stolpe in i dag, säger Dahlgren.

Foto: peter wixtröm

Två tävlingar kvar och Richard Göransson ledde STCC-serien med 17 poäng. Men i morse kvalade han in först som tionde man, och tvingades trycka gasen i botten direkt i dagens första lopp.

Det straffade sig, och efter en krock med Janne "Flash" Nilsson åkte Göransson av banan, samtidigt som värste konkurrenten Robert Dahlgren fick en bekväm resa bakom Fredrik Ekblom på förstaplatsen.

– Jag är förvånad att jag kunde hålla upp farten så bra under hela loppet. Men det blev lite jojo i och med att jag kunde köra olika fort på olika ställen längs banan, säger Ekblom till Viasat Motor.

”Fantastiskt jävla bra”

Han kunde ohotad ta sig i mål som etta, med Robert Dahlgren lika säker på andraplatsen. Richard Göransson, som såg ut att ha titeln i sin hand, tog sig i mål först på 15:e plats, efter att att han fått problem med styrningen efter krocken i inledningen.

Därmed gick Dahlgren om, och leder nu STCC-serien med en poäng, plus att han startar som sjua i heat två, jämfört med Göranssons 15:e plats. Även Fredrik Ekblom är nu med i täten, bara 21 poäng bakom Dahlgren.

– Fantastisk jävla bra för mästerskapet, vi behövde verkligen poängen, säger Ekblom.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

STCC