Rossi testar F1 igen

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Provkörde Ferraris fjolårsbil

Foto: Reuters
Valentino Rossi testar Formel 1 för Ferrari.

Vädret höll på att ställa till det för roadracingmästaren som fick tekniska problem på den regnvåta banan i Catalunya. Men när det väl torkat upp gick det bättre.

Det dåliga vädret ställde till det för MotoGP-mästaren Valentino Rossi när han testade för Ferrari i fjolårets F2008 med GP2-däck. Han startade på den blöta banan vid klockan 10.30 men redan efter ett par minuter stod han i gruset sedan han fått tekniska problem.

Sedan tog reparationen ett tag, man fick fixa in sitsen och det var lite annat strul som tog tid och först vid 14-tiden kunde Valentino Rossi verkligen ta tag i sitt sjätte F1-test. Då hade banan torkat.

– Jag är väldigt glad, det var ett bra test, säger Valentino Rossi till webbplatsen motorsporttotal.

Dåligt fäste

– Vi hade vissa problem på banan under förmiddagen när det var blött och vi inte hade något vidare fäste, men på eftermiddagen när vi körde med slicks hade banan torkat upp och jag kunde köra på bättre varvtider. Allt som allt är jag nöjd.

Hans bästa tid var 1.25,200 och 2008 körde Felipe Massa på 1.20,584 i kvalet med samma bil.

Men i dag är det dags för Rossis andra testdag och på fredag ska Felipe Massa testa igen.

– Både banan och bilen var ledig så jag tycker att det är bra att jag får testa och vänja mig vid F1 igen. Efter dagarna i Fiorano och Mugello är detta en bra möjlighet för mig att få köra på en intressant och utmanande bana, säger Felipe Massa.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1