Nu kan du koras till världsmästare i Pulka!

SPORTBLADET

Sveriges stora alpina stjärnor Anja, Pillan, Stenmark och Fogdö har alla stått högst upp på prispallen men ingen av dem har varit bäst i världen på pulka! Nu har du chansen att ta hem den ärorika titeln som världsmästare i pulka.

Träning i backen Ta chansen och bli pulka-världsmästare.

Varje fredag mellan v8 och v14 sker delfinaler i Åre, Nallebacken i Björnen och i Sälen, Halfpipen i Högfjället. Vinnaren i varje delfinal blir sen inbjuden till den stora finalen i Sälen v15 där vi korar världens bästa pulkaåkare. Vinnaren får förutom äran och en gigantisk pokal en vecka för hela familjen i Åre eller Sälen till ett värde av 15 000:-.

Stora finalen går i Sälen

Tävlingen kommer att köras på eftermiddagarna mellan kl. 12.00 – 14.00 och för att deltaga i vuxenklassen måste man vara över 8 år samt inneha ett liftkort. De 16 snabbaste går till final och får köra en parallelltävling (utslagsturnering) som startar 19.00. Vinnaren i delfinalen får komma till den stora finalen i Sälen v15 där vi korar världens bästa pulkaåkare. På plats kommer vi även att ha en ytterligare pulkaklass, Pulka kids, för barn under 8 år.

Säkerheten främst

När du åker pulka är det viktigt att du har hjälm. I vår tävling är hjälm och även ryggskydd obligatoriskt. Vi vill slå ett slag för pulkaåknng under ordnade former och har tillsammans med Skistar arbetat för att ge vår bana samma rigorösa säkerhet som störtloppsarenan i alpina VM i Åre.

Läs mer om reglerna för tävlingen

http://wwwb.aftonbladet.se/sport/pulkavm/pulkavm-topp.html