Stängs av i tre månader

SPORTBLADET

Chockbesked för landslagsstjärna

Mikael Karlsson blev uttagen i landslaget till årets första fyrnationsturnering.

Då, mitt under samlingen, kom chockbeskedet.

– Du är avstängd från alla innebandy i tre månader.

Foto: SPELFÖRBUD Mikael Karlsson stängs av i tre månader – för att han spelade en försäsongsturnering med Balrog i somras.

Landslagslagsforwarden Mikael Karlsson, 25, lämnade AIK för Balrog i somras. Det blev bråk runt övergången eftersom AIK ansåg att Karlsson hade ett löpande kontrakt – men till slut blev Karlsson spelklar.

Men Karlsson debuterade för Balrog innan han blev spelklar och nu har det kommit fram att han spelade en försäsongscup i för Balrog i Båstad redan i juli.

Ett regelbrott, anser Svenska Innebandyförbundet – som nu stänger av Karlsson från allt spel i tre månader.

– Det är katastrof. Så löjligt att det inte är sant, säger Torbjörn Hellsing, Balrogs sportchef, till innebandymagazinet.se.

Karlsson själv fick beskedet i går, samma dag som landslaget samlades inför helgens fyrnationsturnering, där vi möter Finland, Tjeckien, Schweiz.

– Det här hände i juli och så kom beslutet den 30 oktober. Det är så jävla bedrövligt. Visst, regler är till för att följas och det blev missförstånd med AIK vid övergången. Det är inte det det handlar om. Förbundet måste sköta det här snyggare mot Mikael Karlsson. Inte ringa under landslagssamlingen, säger Torbjörn Hellsing till innebandymagazinet.se.

Balrog kommer överklaga beslutet.

Men står domen fast får inte Mikael Karlsson spela innebandy från 2 november och tre månader framåt – ett av de genom tiderna hårdaste straffen inom innebandyn.

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy