”Alonso lämnar McLaren”

SPORTBLADET

Stallchefen orkar med tjafset mellan spanjoren och Hamiton

Fernando Alonso har fått tillstånd att lämna McLaren-Mercedes.

Redan vid årsskiftet kan spanjoren vara borta.

Det är den ansedda engelska tidningen The Times som skriver att F1-världsmästareb kan bryta sitt kontrakt redan vid årsskiftet. Egentligen är han bunden till McLaren-Mercedes ytterligare en säsong.

Anledningen till att Ron Dennis gärna ser att den dubble världsmästaren lämnar stallet är hans parkering i depån under kvalet till Ungerns GP.

Han hindrade då sin stallkompis - VM-ledaren Lewis Hamilton och sedan dess har stämningen inom stallet varit urusel. De båda förarna pratar inte ens med varandra längre.

– Som jag har förstått det så har stallet talat om för honom att han är fri och gå. Ron Dennis orkar inte med tjafset mellan Alonso och Hamilton längre, säger en källa som tidningen anser vara mycket väl insatt i fallet.

Ryktet säger att spanjoren redan pratat med sin förra arbetsgivare Renault och att han bett deras stallchef Flavio Briatore om råd, något som dock italienaren dementerar. Enligt tyska Bild har han ställt ett ultimatum till McLaren:

– Nu tänker jag, antingen han eller jag. Här kommer ingenting att förändras. Det finns de i stallet som fortfarande inte vet att jag kan prata engelska. Det är bara en enda person i det här stallet som står på min sida.

Anna Andersson

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport