Johan Olsson

Förre OS-guldmedaljören rasar mot bilister

Av: 

Ayar Alarcon Klein

SPORTBLADET

Skidprofilen Johan Olsson var ute och cyklade när han vid två tillfällen var nära att prejas av vägen. Nu rasar den dubble OS-guld medaljören mot bilisterna.

”Har lika jävla stor rätt att vistas på vägen”, skriver Olsson på sin Instagram.

I fjol lade Johan Olsson, 38, av med skidåkningen. Under karriären hann han med att vinna två OS-guld, två VM-guld och två bragdguld. Trots att proffskarriären är över så verkar Johan Olsson träna för fullt.

Nyligen var han ute på en längre cykeltur men det kunde ha slutat riktigt illa. På sin instagram menar den förre skidkungen att han vara nära att prejas av vägen vid två tillfällen.

Kokar inombords

”Ute på en varm 15-mila tur norrut. Men stundtals kokar det även inombords. För trots att vägarna för det mesta är lika trafikerade som på bilden så riskerar man stundtals hälsan för att vissa inte förstår att man ska ta vara på varandra på vägen. Som den tomma timmertradaren som trots raksträcka och möte valde att gasa istället för bromsa och höll på att preja ner både mig och mötande skåpbil i diket. Eller den lätta lastbil som trots fri sikt passerade mig alldeles för fort utan att själv ens korsa mittlinjen... Oavsett om man är 75 år och cyklar till sin granne, 19 år och på väg till stranden, eller 38 och gillar att hålla kroppen i form så HAR MAN LIKA JÄVLA STOR RÄTT ATT VISTAS PÅ VÄGEN SOM ER BAKOM RATTEN! FATTA DET INNAN NI SÄTTER NÅGON ANNANS LIV I FARA. Vill även avsluta med en stor eloge till den stora majoritet som sköter sig därute på vägarna. Tack för visad hänsyn,” skriver Olsson.

I kommentarsfältet ställer sig många bakom Johan Olssons kritik mot de bilister som inte respekterar andra trafikanter.

ANNONS

Jackpot på Europatipset – 4 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt här.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Johan Olsson