Motorsport

Vettel vann i Belgien – närmar sig Hamilton

avAnna Andersson

Foto: JOHN THYS / AFP

Sebastian Vettel har inte gett upp.

En seger i Belgien – och nu fortsätter fajten på Ferraris hemmabana.

– Jag ser verkligen fram emot nästa race, säger han.

Lewis Hamilton tog starten, men det var Sebastian Vettel som tog ledningen. Han körde om Hamilton på Kemmelrakan och tog kontrollen över loppet.

– Han körde om mig som om jag inte ens var där, säger Lewis Hamilton efter loppet.

– Vi måste verkligen jobba hårt nu så att vi kommer i kapp dem igen.

Tajmingen avgörande i Belgien GP

Vettel behöll sedan övertaget i samband med depåstoppet och kunde köra hem en säker seger på Spa-Francorchamps.

– Jag hade en fantastisk start. Lewis tryckte ut mig mot vänster men jag visste att min chans var uppför backen så jag väntade och tajmade det bra, säger Sebastian Vettel.

– Jag visste att tajmingen skulle vara avgörande här och jag tyckte att jag skötte det bra. När jag kom förbi så kände jag mig lättad, men sedan kom säkerhetsbilen och jag fick koncentrera mig igen. Min omstart var riktigt bra, jag tycker att Lewis tryckte på under den första stinten, men under den andra kunde jag kontrollera farten. Jag hade lite tur med omkörningarna, fick den mesta trafiken på rakan och Lewis slog av lite när det var 15 varv kvar.

Det gör att tysken tog in sju poäng i kampen om VM-titeln och inför Italiens GP på Monza skiljer det nu 17 poäng till Hamiltons fördel.

Ny VM-poäng till Ericsson

Belgiens GP inleddes med en rejäl smäll. Nico Hülkenberg körde in i Fernando Alonso och tog Charles Leclerc med sig ut ur Belgien GP redan på det första varvet.

Då körde Marcus Ericsson smart.

Han valde insidan och kunde hålla sig borta från den tilltrasslade situationen och avancerade upp på poängplats. Svensken höll sedan tiondeplatsen och tog en viktig VM-poäng.

Han har inget kontrakt till nästa säsong och behöver prestera för att ha en framtid i Formel 1.

ARTIKELN HANDLAR OM