Här är Sveriges trupp till bandy-VM

Foto: Andreas Bergwall.
SPORTBLADET

25 spelare har blivit 18.

Under onsdagen presenterade Jonas Claesson truppen till bandy-VM, som avgörs i Chabarovsk.

– Vi hade kunnat ta ut två-tre jämnbördiga lag ur svenska elitserien, säger förbundskaptenen.

Jonas Claesson presenterade landslagstruppen vid en presskonferens i Stockholm och släpper fram två VM-debutanter: målvakten Joel Othén och mittfältaren Johan Östblom, som till vardags spelar för Chabarovsk-klubben Neftyanik.

40-årige målvakten Andreas Bergwall har däremot varit med ett tag. VSK-keepern ska spela VM för 16:e gången och gör den 29 mars, då Sverige möter Finland i sin första gruppspelsmatch, sin 100:e VM-match.

– Det är alltid en bonus att få kriga om medaljerna, men fram till dess är det glädjen som driver mig, säger Bergwall.

Svensson inte med

Han fick inte stå i den senaste titelmatchen, då Sverige föll mot Ryssland i Irkutsk. Då vaktade Anders Svensson målet, men Rysslands-proffset får inte följa med när landslaget på måndag inleder den långa resan till Chabarovsk.

Johan Löfstedt och Daniel Jonsson har utgått ur 25-mannatruppen och ersätts av Jonas Nilsson och Dennis Henriksen, som blir reserver på hemmaplan.

– Två fantastiska spelare har utgått, men de har drabbats av lite sjukdomar och har halkat efter i träningen. Det började hacka och knaka väldigt tidigt med infektioner och sådant, säger Jonas Claesson.

”90-talisterna har fått skjuts i år”

Den svenske förbundskaptenen medger att konkurrenssituationen är tuffare än på länge.

- Många spelare födda i början av 1990-talet har trampat vatten i några år men fått en riktigt skjuts i år, tack vare proffsen som kom hem. Jag hamnade i ett läge där jag måste gå på magkänsla och har tittat på vilka spelare vi sätter mest tillit till. Att spela en VM-turnering på andra sidan jordklotet sätter både spelare och ledare på prov, säger Jonas Claesson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy