”The Mauler” får ny match

SPORTBLADET

Gustafsson tvingas gå annan match innan Jon Jones

Foto: ”The Mauler” blir blåst på returfajten mot Jon Jones.

Det blir ingen ny titelfajt mot Jon Jones.

Alexander Gustafsson tvingas i stället gå en annan match emellan – förmodligen mot amerikanen Anthony "Rumble" Johnson.

– Jag vill inte möta någon som ligger topp fem, jag vill möta Jones, säger ”The Mauler”.

Titelmatchen mellan Alexander Gustafsson och Jon Jones i september blev inställd när Gustafsson skadade menisken. Daniel Cormier utsågs i stället till ersättare, men när också Jones skadade sig och fajten blev uppskjuten till januari krävde Gustafsson att få tillbaka den eftersom att han då skulle vara återställd.

Så blir det inte.

Får annan match

UFC-presidenten Dana White fastslår att fajten kommer att gå mellan Cormier och Jones. Enligt White får ”The Mauler” i stället en annan match, innan det blir tal om ett returmöte mot Jones.

– Gustafsson är upprörd, men det är inte direkt så att vi tog matchen ifrån honom. Men han kommer att fajtas igen. Vi kommer förmodligen att ordna en ny fajt åt honom, säger han på UFC:s hemsida.

White avslöjar också att Gustafssons nya motståndare förmodligen kommer att bli amerikanen Anthony "Rumble" Johnson, 30.

Vägrar möta annan än Jones

Det är dock en lösning som Alexander Gustafsson inte accepterar.

– Jag kan inte tänka mig en annan match. Det är bara mötet med Jones som gäller, det är bara den matchen som jag vill gå. Har jobbat hårt för att få den matchen och tycker att jag ska ha den. Jag förtjänar den platsen, så är det. Nu känns det som att de har tagit något från mig, säger han till TT.

ARTIKELN HANDLAR OM

MMA