Markus Larsson

Larsson knäckt – efter medaljmissen

Av: 

Malin Wahlberg

SPORTBLADET

Nu kan veteranen sluta

BEAVER CREEK. Markus Larsson hade näst snabbaste tid i andra – men missen i första kostade honom medaljen.

Nu kan ha gjort sitt sista VM.

– Jag har väl svårt att tro att det blir fler mästerskap, säger 36-åringen.

Markus Larsson.
Markus Larsson.

Markus Larsson har visat bra form hela säsongen och varit stabil topp tio. I VM gick han för medalj. Veteranen var bra med i första åket, men missade på flacken och tappade tid. I mål var han 1.77 efter ledande Marcel Hirscher.

Men i andra fick han på ett jätteåk. Med näst snabbaste tid i andra åket klättrade han till en sjundeplats. Men Larsson var ändå knäckt.

– Det känns rätt tungt just nu. Jag vet att det var möjligt att göra något riktigt bra i dag. Jag måste gå för det i andra, men det känns tungt.

”Svårt att tänka på”

Medaljen försvinner i första?

– Klart det är det. Jag vill inte stå här och snacka om vad som kunde ha skett, men jag vet att jag är i bra form och jag har verkligen laddat järnet för det här. Efter vad som hände i första åket och att jag ligger 1.77, det är svårt att köra in det på de här grabbarna. Men det är tungt att gå härifrån nu.

Nu kan Larsson ha gjort sitt sista VM.

– Jag sa att jag skulle åka till idag i alla fall. Vad jag gör om två år har jag ingen aning om. Jag har väl svårt att tro att det blir fler mästerskap, men just nu är det svårt att tänka på det.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Markus Larsson

Alpint