Baseball

Proffs och miljonär – då bor han i bilen

Av: 

Patrik Brenning

SPORTBLADET

”Det är väl ändå lyx?”

Daniel Norris lever mångas dröm som proffs, berömd och mångmiljonär genom sin favoritidrott.

Skillnaden är bara att han bor i en bil, lagar sin mat på ett spritkök och parkerar utanför en stormarknad.

Under hela lagets 2,5 månader långa läger.

Daniel Norris kan vara den amerikanska baseballens kommande superstjärna. 21-åringen debuterade för Toronto Blue Jays i september, rankas som hela ligans 17:e mest lovande spelare och förväntas konkurrera om en startplats under våren. Bara för att skriva på för den kanadensiska klubben belönades 21-åringen med 17 miljoner kronor, skriver grindtv.

En dröm för alla unga amerikaner. Men Daniel Norris är inte som alla andra unga amerikaner.

”Är du med i laget?”

Så fort 21-åringen fått sin miljonbonus gick han för att köpa en bil. Men istället för att välja en Ferrari som sina lagkamrater fastnade Norris för en Volkswagen Westfalia från 1978. En minibuss som amerikanen nu bor i.

När laget skulle samlas för försäsongsträning i Dunedin, Florida, den 15 januari så satte sig Daniel Norris bakom ratten i hemstaden Johnson City, Tennesse, och körde i fyra dagar för att komma till lägret. På ett av stoppen mötte Norris en kille vid namn Greg.

– Jag stannade på stranden en dag och såg hans Astro van parkerar där jag brukar stå. Jag tänkte inte så mycket på det. Jag parkerade och började göra kaffe och helt plötsligt stack han ut huvudet ur sin van och och bara ”har du tillräckligt för två?”. Han presenterade sig som Greg, den tidigare fotografen från Virginia, säger 21-åringen till The Star och fortsätter.

– Vi snackade lite. Vi hade båda våra våtdräkter på och var på väg ut i vattnet när han gick förbi min van och såg min Blue Jays-väska och frågade ”Vad är det där? Är du en Blue Jay?”. Jag svarade att det bara var en väska men grejer men han frågade om jag var med i laget och ”spelar du för dem?”. Jag sa att jag gjorde det och han bara ”det är coolt. Vanligtvis kör de killarna runt i Ferraris och grejer”.

”Är därför jag gör det”

Nu kommer Daniel Norris bo i sin bil fram till lägrets slut i april. På morgonen kör 21-åringen in till träningsanläggningen för ett pass med laget och tre individuella gympass dagligen. Sedan väntar nästa utmaningen på kvällen.

– Jag brukar parkera vid Honeymoon Island (en offentlig strand tio minuter bort). Jag snackade med en polis som patrullerar det området och han tyckte det var okej men han är bara där torsdag till söndag och hans partner är inte lika nöjd med det. Så då ställer jag mig vid Wal-Mart måndag till onsdag.

Det låter ju märkligt att en mångmiljonär och firad idrottsstjärna bor i sin bil utanför en stormarknad men Norris säger sig älska det enkla livet. Något han tagit med sig från hemstaden där pappan drev en cykelaffär och familjen ofta var ute på olika äventyr i naturen.

– Jag växte upp med en enkel livsstil och visste att det skulle riskeras när jag blev proffs. Men jag har inget behov av lyx, eller i alla fall inte det samhället klassar som lyx. Jag anser mig själv lyckligt lottad. Jag bor på stranden med havsutsikt, har rejäla måltider (lagat på spritköket) och varmt presskaffe. Det är väl ändå lyx, eller hur?

Eller svaret Greg, den tidigare fotografen från Virginia, fick när han frågade varför Daniel Norris valt bort lyxlivet hans lagkamrater lever.

– Utan att tänka på det gav jag honom en superkliché till svar. Jag sa bara ”ensamheten”. Men jag menar det. Det är sant. Det är därför jag gör det.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Baseball

MLB