Motorsport

De är hetast i motorvärlden

Av: 

Anna Andersson

SPORTBLADET

Sportbladets Anna Andersson listar de hetaste i motorvärlden.

Här är veckans lista

1) Andreas Mikkelsen

VW-föraren leder Svenska Rallyt efter tio specialsträckor även om den regerande världsmästaren Sebastien Ogier vann fyra sträckor. Fransmannen datade med en snöhög och tappade tid. Han ligger fyra, 24,7 sekunder efter Mikkelsen inför lördagen. Bäste svensk är kartläsaren Jonas Andersson som kör med Mads Östberg, de ligger trea totalt.

2) Fredrik Åhlin

Hemmaföraren är bäste svenske förare i Svenska rallyt, han ligger trea i WRC2.

3) Morgan Andersson

Han är ny förbundskapten för det svenska speedwaylandslaget.

– Målsättningen är att ta en medalj vid Lag-VM, säger han.

4) Marcus Ericsson

Den 19-22 februari är det dags för nya F1-tester, i Barcelona. För Sauber inleder Felipe Nasr, Marcus Ericsson kör sedan dag två och tre och Nasr avslutar testet. Det är det andra av tre försäsongstester.

5) Pontus Tidemand

Vägen till toppen går via WRC2 för svensken och han imponerade i Svenska rallyt genom att slå alla WRC-förare när den första specialsträckan avgjordes på travbanan i Karlstad. Vinstchansen försvann dock i en snödriva dag två.

6) Rickard Rydell

Det blir ett tufft startfält i WTCC i år, NIKA Racing och Rydell möter inte mindre än fyra av seriens världsmästare och en niofaldig världsmästare i rally. 20 förare från 13 länder startar säsongen i Argentina den 8 mars.

7) Nico Hülkenberg

Porsche gör en storsatsning på WEC och den tyska F1-stjärnan tester tillsammans med den tidigare F1-föraren Mark Webber en Porsche 191 Hybrid i Bahrain. En av målsättningarna är att vinna klassiska Le Mans 24-timmars.

8) Fredrik Lindgren

Ny förbundskapten, då vill Lindgren tillbaka till landslaget i speedway.

9) Joel Eriksson

Han är klar för tyska Formel 4 tillsammans med Motopark. Vad storebror Jimmy, som var fyra i GP3 2014, gör är inte klart.

10) Denny Hamlin

Han vill försvara sin titel när NASCARS sprintcup drar igång med Sprint Unlimited i Daytona. 25 inbjudna förare deltar i det spektakulära loppet över 75 varv som inte ger några poäng i mästerskapet.

Motorstopp

Force India

Stallet kommer till F1-testerna, men kör med fjolårets bil. Bilen för 2015 (JVM08) har klarat krocktestet, men Sergio Perez och Nico Hülkenberg kör den först i slutet av februari, under det tredje och avslutande testet.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport