Johanna Larsson får stöd – av Björn Borg

SPORTBLADET

Legendaren om succén: ”Behövs tennishysteri”

Johanna Larsson kommer inte sakna stöd när hon möter Jelena Jankovic i US Open.

Björn Borg håller tummarna framför tv:n i hemmet på Ingarö.

– Fortsätt kämpa och lycka till, hälsar tennislegendaren.

Den störste av alla stora svenska tennisspelare vann elva Grand Slam-titlar och toppade världsrankingen i 109 veckor.

Om han har koll på Johanna Larsson?

– Ja, jag har sett henne spela och följt hennes karriär, säger Björn Borg, 58.

Han är en av många tennisälskare som har imponerats av Johannas framfart på Flushing Meadows, där hon i andra omgången besegrade Sloane Stephens med 2-1 i set. Profiler som Mikael Pernfors, Nicklas Kulti och Peter Lundgren har gratulerat Johanna på Facebook, och Björn Borg tror och hoppas att det blir fler hyllningar.

Enligt honom kan Johanna Larsson mycket väl besegra den förra världsettan Jelena Jankovic i tredje omgången. Sedan spelar det ingen roll att serbiskan har vunnit deras två föregående möten.

”Passar Johanna bra”

– Det gäller att ha lite flyt och att bollarna studsar rätt, men hon har ett spel som passar Johanna väldigt bra. Det ska bli intressant att se. Förhoppningsvis har segrarna gett Johanna självförtroende. Det är kul att hon börjar slå de här tjejerna, som Stephens i New York. Tidigare har hon varit nära, men alltid förlorat. Att vinna så jämna matcher betyder mycket, säger Björn Borg.

Johanna Larsson är för närvarande 96:a i världen, men 26-åringen har inga poäng att försvara i US Open och kommer att klättra rejält på rankingen.

– Svensk tennis behöver någon som gör resultat, så att det blir lite hysteri, lite mer tennis i media. Kille eller tjej spelar ingen roll, säger Björn Borg.

Vem vinner årets damturnering, tror du?

– Jag väljer en outsider: Halep (Simona). Jag gillar hennes sätt att spela, men det finns många bra tjejer. Serena (Williams), (Eugenie) Bouchard... Det är roligt med tjejerna, att det är så många som kan vinna.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis