Jenny Rissveds

Rissveds tar tävlingsuppehåll under 2018

Av: 

Erik Wallskog

SPORTBLADET

OS-guldmedaljören Jenny Rissveds kommer inte att tävla under 2018.

Mountainbikestjärnan har lidit av depression i två år och tar nu en paus.

– Jag känner mig trygg med att säga att hon inte kommer tävla i år, säger 24-åringens agent Johan Elliot enligt SVT Sport.

Under de olympiska spelen i Rio 2016 fick Jenny Rissveds sitt stora genombrott. Som en doldis för stora delar av svenska folket gick hon och vann guld i mountainbike.

Men vad som utifrån såg ut som en välmående elitidrottare på toppen av sin karriär, visade sig vara något annat under ytan. På sin Instagram har 24-åringen själv beskrivit det:

”En kombination av olika omständigheter och för mycket press gjorde att jag tappade bort mig själv. Jag har kämpat mot en depression sedan två år tillbaka nu. Det hela startade i början av 2016 och på något sätt lyckades jag hålla ihop allting under ett års tid och prestera resultat jag aldrig kunnat drömma om.”

Hon avslutar inlägget med att poängtera att hon inte lägger av helt utan en dag kommer tävla igen.

Bröt kontraktet

Rissveds hade ett uppehåll även under 2017 men gjorde bejublad comeback i somras under SM i Värnamo, en tävling som hon också vann.

Men under förra veckan bröt hon sedan kontraktet med sitt team Scott-Sram.

Vid lunchtid under onsdagen bekräftade också Rissveds agent till SVT Sport, att OS-guldmedaljören antagligen inte kommer tävla i år.

– Hon vill börja från ett blankt blad för att utan press kunna fokusera på att börja må bra igen. Jag känner mig trygg med att säga att hon inte kommer att tävla under 2018. Men en vacker dag vill hon tävla igen, säger Johan Elliot.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se samtliga Champions League-matcher på C More! Beställ här

C MORE

Publisert:

LÄS VIDARE

Jenny Rissveds tillbaka efter depressionen

ÄMNEN I ARTIKELN

Jenny Rissveds

Cykelsport