Cancersjuka Leah hedrades i NFL

Spelarens cancersjuka dotter hedrades – Cincinnati Bengals gav bort 9,6 miljoner i hennes namn

NFL-spelaren Devon Stills dotter Leah, 4, är drabbad av cancer.

I går såg hon sin pappa spela för allra första gången, och före matchen hedrade Cincinnati Bengals henne genom att ge bort en check på 9,6 miljoner kronor till Cincinnatis barnsjukhus.

I går möttes Cincinnati Bengals och Cleveland Browns i NFL. Matchen slutade med storseger för Browns med siffrorna 24-3, men den största stjärnan för dagen var ingen ordinarie spelare i något av lagen.

Gav bort miljoncheck

Leah Still, 4, är dotter till Bengals defensive tackle Devon Still och i början av året fick hon diagnosen cancer. Så sent som i slutet av september opererade läkare bort en elakartad tumör från henne, och i går var hon stark nog för att, för allra första gången, följa med och titta när hennes pappa spelade.

Leah fick själv gå ut på planen före matchen, och inför den jublande publiken hjälpte hon Bengals att presentera en check på 1,3 miljoner dollar, motsvarande 9,6 miljoner kronor, som klubben skänker till Cincinnatis barnsjukhus.

Berör tusentals

Leah är inspirationen bakom lagets stora insamling och hennes öde har berört tusentals människor. Förutom att lämna över checken och titta på matchen så fick hon också träffa Bengals cheerleaders, något som hon var väldigt förtjust över.

”Det blir inte så mycket bättre än så här", skriver hennes pappa på Twitter.

Enligt Bengals egen hemsida har Leah matats med slangar för att gå upp i vikt, så att hon kan fortsätta med strålbehandling i sin kamp att bli frisk.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN