Sista lag till slutspel: ”Kan vara en fördel...”

SPORTBLADET

Dalen tog sista slutspelsplatsen

Dalen tog en storseger mot Telge och säkrade därmed den sista slutspelsplatsen.

Nu flaggar laget för att man kan överraska.

– Att vi blev klara så sent kan vara en fördel för oss, säger Isabell Larsson.

Dalen såg ut att gå mot en säker slutspelsplats under hösten, men efter att bara ha tagit två trepoängare på tolv matcher efter VM-uppehållet har åttondeplatsen hotats av Uppsala.

Men i den näst sista omgången, via en klar 9-2-seger mot nykomlingen Telge samtidigt som Uppsala föll mot Djurgården, så säkrade Dalen en slutspelsplats.

– Vi har inte varit oroliga. Vi har haft slutspelsplatsen hela tiden och det har ändå känts tryggt. I de senaste omgångarna har vi kikat lite i tabellen och räknat, men vi har haft en tro på oss själva. Vi har alltid sett oss som ett slutspelslag, säger Isabell Larsson som dunkade in dubbla bollar i segern mot Telge.

– Det känns som vi är på väg ur vår svacka. Vi har försökt bli ett mer spelande och offensivt lag i år och när man ska utveckla något så händer det att man hamnar i perioder av svackor, men nu känns vi på gång igen.

Klart för slutspel

Samtliga åtta slutspelslag är därmed klara inför den sista omgången.

– Det har varit fler lag som slagits om slutspelsplatserna i år, annars brukar de åtta första rycka tidigt. För oss har det varit en ny situation eftersom vi brukar bli klara ganska tidigt. Men att vi blir klara så här sent tror jag kan vara en fördel för oss, säger Larsson och utvecklar:

– Nu har vi spelat många måstematcher under en period och kommer in i slutspelet med en hunger och glädje som vi kanske inte haft tidigare. Vi har haft vår svacka och har förhoppningsvis toppat formen lagom till slutspelet börjar.

Vilka kommer välja Dalen i kvartsfinal?

– Vi får se. Men jag välkomnar alla lag, det finns ingen favoritmotståndare.

Kan Dalen skrälla?

– Absolut.

Ni har blivit mer offensiva, men det känns som att defensiven blir nyckeln om ni ska ta er vidare från kvartsfinalen?

– Absolut är det så. Men så är det för alla lag. Vi kommer möta lag som är vana vid att föra spelet, men de kanske det inte är vana vid att försvara så vi kan överraska genom att föra spelet mer än vi brukar så har vi en fördel. Men visst är försvaret nyckeln.

■ ■ ■

Endre säkrade fjärdeplatsen i tabellen – och således också hemmafördel i kvarten – efter att ha 3-2-vunnit borta mot Iksu. Gästerna sprang ifrån till 3-0 redan efter drygt sju minuter av matchen, och höll sedan undan.

■ ■ ■

I matchens sista minut gjorde Dragana Mrksic 2-2 för Falun mot Karlstad – ett mål som inte bara räddade en pinne, utan som också säkrade Faluns SSL-kontrakt. Karlstad gör upp med Telge om vilket lag som åker ur och vilket lag som får kvala för nytt kontrakt. Inför sista omgången står båda lagen på samma poäng, men Karlstad har en betydligt bättre målskillnad.

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy