Stjärnan kan sluta i landslaget

SPORTBLADET

Victoria Svensson: Det är ett beslut jag får ta senare

Foto: Svensson deppar efter förlusten.

SHENYANG.

Ett nytt bittert uttåg ur en stor turnering.

Nu tvekar Victoria Svensson, 31, om en fortsättning i landslaget.

– Det är ett beslut jag får ta senare, säger hon.

Kvartsfinalförlusten mot Tyskland var Victoria Svenssons 153:e landskamp. Det kan ha varit hennes sista.

– Vi får se. I dag är jag bara besviken, så det är svårt att tänka på framtiden, säger hon i den mixade zonen efter matchen.

Besvikelsen i Svenssons ögon är stor. Hon erkänner rakryggat att det var hon som missade i markeringen när Tysklands Kerstin Garefrekes nickade in 1–0.

– De fick en billig hörna. Jag följde nummer 18 och var där i nickduellen, men kom inte upp. Det var min markering. Vi vet att de korslöper och hade folk med bakåt, men det var en bra hörna och ett bra avslut. Bollen gick in vid Thunebro på bortre stolpen.

Svårt beslut

En förlust i en OS-kvartsfinal är inget optimalt slut på en lång och lyckad landslagskarriär. Och i nästa andetag ger Svensson en vink om att det kanske trots allt blir en fortsättning.

– Det har varit jäkligt kul i år och det har känts bra i och med att jag har fått spela både mittfältare och forward. Och det är kul att vara iväg med tjejerna. Det är ett svårt beslut att ta. Man kommer ju aldrig få tillbaka det här igen, så det är ett beslut jag får ta senare.

Om matchen mot Tyskland säger hon:

– Det var inte den matchen som jag har haft mest boll i. Tyskland hade mer boll än oss, men jag tycker inte att de är så mycket bättre än oss. De hade stolpskottet i slutet av andra. Men vi hade lite för korta anfall och var lite slarviga i passningsspelet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sommar-OS