Rafael Nadals guldår fortsätter

SPORTBLADET

Vann i tre raka set

Foto: Rafael Nadal.

I morgon blir han världsetta.

Redan i dag är han OS-etta.

Tennisåret 2008 tillhör Rafael Nadal.

Han bröt Fernando Gonzalez serve direkt. Därefter tittade Rafael Nadal aldrig bakåt. 22-åringen från Mallorca tog hem finalen i tre raka set, 6–3, 7–6 (7–2), 6–3. Chilenaren Gonzales gjorde en bra match och pressade spanjoren. Inte minst i andra set som han tog till tiebreak, men väl där var var Nadal alltför stark.

Nadal favorit som höll

Han har tappat två set i turneringen och finalsegern var minst sagt vältajmad. I morgon tar han officiellt över som etta på världsrankingen från Roger Federer och OS-turneringen blev på många sätt en bekräftelse på att det är Nadal som regerar världstennisen. Federer vann visserligen guld i dubbel, men i singelturneringen åkte han ut redan i kvartsfinalen. Nadal däremot höll för favorittrycket. Det var extra tydligt i finalen.

US Open nästa mål

Varje gång som Gonzales hotade så plockade Nadal fram ett bredare register och till slut slog han rakt igenom chilenaren. När Nadal slog in matchbollen föll han omkull på rygg med utsträckta armar. Nu återstår en stor titel för Nadal i år, US Open som startar redan den 25 augusti.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sommar-OS