Anna Laurell klar för tredje VM-finalen

Publicerad:
Uppdaterad:

”En fantastisk dag på jobbet”

Laurell får in en höger på Ducza.
Foto: Arne Forsell
Laurell får in en höger på Ducza.

Anna Laurell är klar för sin tredje VM-final i boxning. I semifinalen slog hon ungerskan Anita Ducza med 8–2.

– Det var en fantastisk dag på jobbet. Jag höll ihop det så bra och boxades precis som jag ville, säger Laurell i telefon från Ningbo i Kina.

Laurell har mött Ducza många gånger. Laurell slog ungerskan i VM-finalen 2001, när hon tog sitt första VM-guld, och har aldrig förlorat mot henne i något mästerskap.

– Det känns lite kluvet när man möter någon man mött många gånger. Jag vet hur jag ska boxas mot henne samtidigt som hon vet hur hon ska göra mot mig. Men i dag var jag lite rappare och lite bättre.

Anna Laurell har tagit två VM-guld tidigare, 2001 och 2005, och på lördagen kan hon ta sitt tredje. I finalen i 75-kilosklassen väntar kinesiskan Li Jinzi.

Laurell förlorade mot henne i en turnering i Istanbul i våras.

– Det blir en tuff fight med mycket nervositet, men samtidigt ska det bli väldigt roligt. I dag var det mer en måste-match eftersom jag var bättre på papperet, men i morgon kan jag bara gå ut och ha kul.

– Jag måste ha samma fokus som i dag, men lite högre tempo och ha kontroll på fötterna. Jag ska ge allt. Jag har mycket positiv energi i kroppen.

Två brons

De andra två svenskorna som gick semifinal, Jenny Hardingz och Klara Svensson, förlorade sina matcher och får därmed brons. 48-kilosboxaren Hardingz förlorade mot fransyskan Sarah Ourahmoune med 0–8. Den förkylda svenskan låg under med 0–4 inför sista ronden och tog lite risker för att försöka att vända poängunderläget. I stället fick fransyskan in flera träffar.

Klara Svensson förlorade sin match i 63-kilosklassen mot ryskan Ljubov Lopatina med 5–8.

– Klara ledde efter första ronden men sen kom ryskan tillbaka och det stod 5–5 inför tredje ronden. Förlusten är inte så mycket att säga om – ryskan fick in fler träffar i slutet, säger landslagsledaren Erik Bredler.

Svensson, som tog silver i VM för två år sedan, får därmed nöja sig med brons i VM i Kina.

TT

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN