SM-guld till Solna

avDaniel Sjöberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Avgjorde på bortaplan

Foto: Ralf Bergman / SCANPIX

Solna Vikings visade klassen borta mot Sundsvall Dragons. När det behövdes som mest sänkte de sina poäng och vann med 87-81. Därför är Solna svenska mästare.

– Det är helt jävla otroligt. Vi har verkligen förtjänat det här. Vad vi har fått kämpa för det här, säger Leslie Myrthil, som till slut vann sitt första SM-guld, till SVT 24.

Sundsvall var tvungna att vinna och de var närmare än de varit i de två tidigare finalmatcherna. I slutet blev det en riktigt rysare, men det räckte inte hela vägen. Gästerna var hela tiden steget före och klarade av att visa klassen när det stod och vägde.

Som i slutsekunderna när det bara skiljde tre, fyra poäng lagen emellan och Brandon McKnight från straffpunkten blev drakdräpare genom att säkert sätta sina poäng.

– Det är fantastiskt, Vi spelar försvar. Det är försvar, försvar försvar. Det är en otrolig lagmoral. Vi jobbar stenhårt i försvaret, försöker coachen Stefan Bergman analysera segern mitt i glädjen.

Solna Vikings har imponerat i finalserien och vinner alltså med 3–0 i matcher mot laget som var den stora favoriten, Sundsvall Dragons.

– Sundsvall är ett jättbra lag, men vi har spelat riktigt bra. Sundsvall gör sin bästa match i dag, men det handlar mycket om det mentala också och vi leder med 2–0 i matcher. Dessutom leder vi hela matchen i dag och det är svårt att vända då, säger Bergman.

Tungt för Sundsvall förstås och Joakim Källbom var tydligt besviken när han försökte förklara Dragons svaga insats i finalspelet.

– Jag vet inte. Vi har inte kommit upp i normal standard. I dag gör vi vår bästa match, men det går inte att ge bort två matcher som vi gjorde, säger han.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Basket