OS-effekten uteblev

SPORTBLADET

Thomas Johansson siste svensk ut ur US Open

Foto: sista bollen räddad Trots OS-medalj åkte Thomas Johansson ur US Open.

Det blev ingen OS-effekt för Thomas Johansson

I natt svensk tid blev han också utslagen ur US Open-tennisen efter 3-0 i set mot letten Ernests Gulbis.

– Det var en dålig match, både av mig och honom, sade Johansson efter setsiffrorna 7-5, 6-1, 7-6(3).

En Thomas Johansson i medgång är svårstoppad. Men trots ett OS-silver i bagaget och ett självförtroende på topp blev det sorti redan i den första omgången av US Open. Till viss del på grund av en mystisk förkylning som drabbade honom i Kina.

– Jag har ätit penicillin i en vecka men det händer inte så mycket. Jag blev trött i alla långa bollar och kände inte alls igen mig själv, sade Johansson.

Gulbis var till råga på det också en svår lottning, det visste alla.

”Det var en sådan dag”

– Han var favorit men gjorde inte heller en bra match. Han slår hårt men gjorde många misstag också. Det var en riktigt dålig match helt enkelt, sade Johansson.

Den unge servespecialisten från Lettland lyckades vinna första set efter att de båda brutit varandra fram och tillbaka. I andra set hade Johansson flera breakchanser men tappade på något vis ändå setet med 6-1. I tredje höjdes kvaliteten något och Johansson såg till att driva Gulbis till tie break.

– Jag returnerade bra. I vilken annan match som helst där jag tar bort serven från en sådan här kille hade jag brutit många fler gånger. Men det var en sådan dag, sade Johansson vidare.

Hade svensken lyckats besegra Gulbis hade sannolikt Andy Roddick väntat i andra omgången. Förlusten innebär i stället att samtliga svenska singelspelare försvann redan i den första omgången.

Dubbelchansen kvar

För Johansson är det dock bara att samla ny kraft. I dag går han in i dubbelturneringen i par med Johan Brunström. De möter i den första omgången fjärdeseedade paret Mahesh Bhupathi och Mark Knowles.

–  Det är också en tuff lottning. Jag och Johan har aldrig spelat ihop förr, men värre under har hänt. Kan jag returnera så här bra så har vi nog en chans.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis