Överlägsen Djokovic vidare i Wimbledon

SPORTBLADET

Vann enkelt efter uppladdning i buddhisttempel

Foto: Djokovic i aktion.

Först ett besök till ett buddhisttempel.

Sedan seger mot Jeremy Chardy i tre raka set och fortsatt grand slam-tennis i London för Novak Djokovic.

Wimbledon har varit jobbigt för många. Rafael Nadal, Roger Federer och Maria Sjarapova är bara några av dem som fått känna på den kaotiska sidan av tävlingen.

Men för Novak Djokovic har det varit lugnt.

Till och med fridfullt.

På lördagen visade den förstaseedade serben på nytt upp hans lugna, kontrollerande och metodiska sida på centercourten i London.

I mötet med fransmannen Jeremy Chardy, i grand slam-tävlingens tredje omgång, nötte han boll efter boll i 28 minuter innan breakchansen till slut kom.

– Det var tufft. Chardy vet hur man ska spela på gräs, och det var först när jag fick kontroll på hans serve som jag vågade kliva fram lite mer, sade Djokovic.

Balans i spelet

Det gjorde att han ökade tempot, tog chansen – och servade hem första set med 6–3. Sedan växlade han aldrig ner. Andra vann han med 6–2 och tredje med 6–2.

– Efter ett tag fick jag bättre självförtroende, hittade bra balans i mitt spel – och sedan gick allt bara vägen. Det var en ganska skön känsla, sade han.

Anledningen till Novak Djokovics lugn?

I närheten av bostaden som 26-åringen hyr under tävlingen finns ett buddhisttempel som, enligt honom själv, erbjuder stillhet och tystnad.

Ingredienser som på lördagen verkade vara rätt för att bukt med allt ståhej kring hans jakt på karriärens andra titel i Wimbledon.

"Ser ingen favorit"

För än så länge går allt enligt planen.

Mötet med Jeremy Chardy resulterade i en enkel seger, en biljett till fjärde omgången och ett möte med tyske Tommy Haas.

– Vi möttes i kvartsfinalen i Paris och han spelar verkligen riktigt bra tennis just nu, sade Djokovic.

– Ska jag vara helt ärlig ser jag ingen favorit i den matchen men jag hoppas att vi får spela på centercourten och att det blir en bra match.

Förutom Djokovic så ordnade också spanjoren David Ferrer, Tomas Berdych, Tjeckien, och argentinaren Juan Martin Del Potro en plats i fjärde omgången.

– Det är bara vid de absolut viktigaste lägena i matchen som du behöver vara bättre än din motståndare, försöka ta chansen och vinna. Det var vad jag lyckades med, sade Del Potro efter 3–0-segern mot Grega Zemlja från Slovenien.

Anders Wallin/TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis