Trött på rondflickor – har audition för killar

SPORTBLADET

Boxningsstjärnan: Jag tycker bara det är rättvist

1 av 2

Boxaren Cecilia Brækhus har tröttnat på de lättklädda rond-damerna i ringen.

Nu vill den 31-åriga norskan ha halvnakna män i titelmatchen mot Mia St. John och har startat en tävling för att hitta passande killar.

– Jag tycker bara det är rättvist, säger Brækhus till norska TV2.

Det är tradition inom boxningsvärlden att lättklädda kvinnor mellan varje rond går in i ringen och annonserar för publiken vilket rond som kommer härnäst. En enligt många förlegad företeelse och nu har en av sportens största stjärnor tröttnat.

”Vore fint med nummerkillar”

Cecilia Brækhus, WBA-, WBC-, och WBO-mästare i weltervikt, kräver nu att kvinnorna byts ut mot män när hon nästa lördag går upp i ringen i Fredrikshamn mot amerikanskan Mia St. John.

– När jag ska boxas mot St. John tycker jag att det vore fint med nummerkillar istället för nummertjejer, säger Brækhus till norska TV2.

Den norska TV-kanalen nappade på Brækhus önskan och har nu utlyst en tävling. Alla män som kan tänka sig att lättklädda gå runt med nummerskyltarna mellan ronderna uppmanas nu att skicka in bilder på sig själva till TV2. Brækhus själv kommer sedan välja ut vinnarna som får resan och uppehället betalt.

”Det är på tiden”

Brækhus säger att hon tycker att inte är mer än rätt att de kvinnliga boxarna nu får manliga rondannonsörer.

– Jag tycker bara det är rättvist. Killarna får nummertjejer, så kvinnorna borde ha nummerkillar. Det är på tiden. Jag kommer själv vara upptagen med att lyssna på min tränare mellan ronderna men det kommer nog finnas kvinnliga fans i publiken som uppskattar att det är en kille som håller upp nummerskyltarna, säger norskan.

Här hittar du tävlingen om du eller en vän vill söka!

ARTIKELN HANDLAR OM

Boxning