Svensk talang fortsätter mot F1

avAnna Andersson

Publicerad:

Efter mästartiteln i F3 får Jimmy Eriksson chansen i GP3 - serien som utbildar F1-förare

Jimmy Eriksson på väg mot F1?
Jimmy Eriksson på väg mot F1?

Jimmy Eriksson fortsätter att klättra mot F1.

I serien som fostrat två av årets nykomlingar.

 – Jag är otroligt motiverad inför den här utmaningen, säger han.

Förra säsongen vann Jimmy Eriksson tyska F3 tillsammans med Lotus på ett imponerande sätt. I år får han chansen i GP3 en av supportserierna till F1 som fostrat två av årets nykomlingar, Valtteri Bottas, Williams och Esteban Gutiérrez, Sauber.

– Jag är otroligt motiverad inför den här utmaningen, och inför chansen att få tävla i en klass som så uttalat är en del av huvudvägen mot Formel 1, säger Jimmy Eriksson.

Favoritroll

21-åringen från Tomelilla är första svensk någonsin i mästerskapet och han ska köra brittiska Status Grand Prix är som är det stall som tagit näst flest segrar under GP3:s treåriga historia.

– Jag hade en fantastisk säsong i Formel 3 förra året, och nu ser jag fram emot att bygga vidare på det tillsammans med Status Grand Prix under 2013. Teamet har ett bra rykte och har verkligen visat att de menar allvar med vårt samarbete, och med en ny bil på väg in i GP3 kunde timingen för den här satsningen inte ha varit bättre. Motoreffekten höjs från 280 till 400 hästkrafter, men framför allt kommer det att krävas en helt annan körstil än tidigare – och det kan bara vara positivt för mig som nykomling. Konkurrensen kommer att vara absolut stenhård, men det ska den vara på den här nivån. Jag är enormt laddad!

F1-stjärnor på plats

Serien avgörs i samband med F1-tävlingarna och premiären sker i Barcelona samtidigt som F1 kör sin första helg i  Europa den 10-12 maj. Totalt är det åtta tävlingshelger,  två lopp per helg.

– Jimmy befinner sig i ett perfekt skede av karriären för att ta steget till GP3, och hela teamet kommer utan tvekan att dra fördel av hans snabbhet och rutin, säger teamchefen Teddy Yip i ett pressmeddelande.

– Han gjorde ett fantastiskt jobb när han vann den tyska F3-titeln förra året, och jag har själv sett honom tävla i Macau där han trots svåra förutsättningar har imponerat på mig. Jag är övertygad om att Jimmy har kapacitet att vinna race tillsammans med oss redan i år, och jag ser ingen anledning till varför vi inte kan spela en central roll i kampen om titeln.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport