McLaren krisar

SPORTBLADET

Jenson Button är orolig

Foto: Jenson Button

Först kommer Red Bull, sedan Ferrari....

...och därefter resten.

- Jag har hört att Red Bull är sex tiondelar snabbare än Ferrari som i sin tur är en sekund snabbare än alla andra, säger den förre världsmästaren Jenson Button.

Inför säsongen har det pratats om McLaren och den mycket spännande och speciella design som den nya bilen MP4-26 har.

Men teamet har haft problem under testerna, bilen har haft problem och det finns tillfällen då de reservdelar som krävts inte har funnits på plats vilket gjort att bilen tvingats vänta i depån.

Allt detta har gjort att den förre världsmästaren Jenson Button är lite orolig:

- Jag har absolut inte kört det antal varv som jag hade räknat med och att köra så många kilometer som möjligt är av avgörande betydelse när man har en ny bil, säger mästaren från 2009 till italienska Autosporint.

- Vår bil har en enorm potential, men om vi är sena i utvecklingen av den så är det mycket möjligt att vi är efter våra konkurrenter i premiären.

Barcelonatestet enormt viktigt

Enligt Autosprint blev McLaren nervöst i samband med de senaste testerna där Red Bull såg väldigt säkert ut.

Nu väntar säsongens avslutande test.

Även det i Barcelona.

- Det kommer att bli enormt viktigt för att vi ska få i hop allt, men jag tror ändå att det är svårt att få någon bild av hur teamen ligger till i jämförelse med varandra, säger Jenson Button.

- Jag har hört att Red Bull är sex tiondelar snabbare än Ferrari som i sin tur är en sekund snabbare än alla andra. Men för att få en perfekt bild måste vi avvakta premiären.

Den avgörs i Australien den 27 mars.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1