Förvandlade mammas småpengar till miljoner – nu kan han förlora allt

SPORTBLADET

José, 18, har utmanat Tom "durrrr" Dwan

José "Girah" Macedo var 16 år när han lurade av sin mamma 250 kronor som han i smyg satte in på ett pokerkonto – en summa som har växt till respektabla 13 miljoner för den nu 18-årige portugisen.

Nu vill han sätta hela sin vinst på spel i en utmaning mot sin store idol – Full Tilt-proffset Tom "durrrr" Dwan.

– Jag tror jag har ett övertag, säger han.

Foto: José Macedo

Storyn om portugisen José "Girah" Macedo har varit en jättesnackis i pokervärlden den senaste tiden, det portugisiska underbarnet påstod sig ha förvandlat 30 euro, pengar som han lurat av sina mamma, till två miljoner dollar efter att ha fått privatcoachning av bland andra Dan "Jungleman12" Cates, förra årets allra mest vinnande nätpokerspelare.

Samme José Macedo har i flera intervjuer berättat att hans största idol är Fullt Tilt Pokers superstjärna Tom "durrrr" Dwan – en spelare som han studerat utan och innan för att komma så långt. Och nu känner sig 18-åringen så stark att han utmanat Tom Dwan i dennes egen tävling "durrrr" challange – ett turneringsformat där 18-åringen skulle vara tvungen att sätta hela sin ihopspelade förmögenhet på spel.

"Största i karriären"

– Det skulle vara en stor chans, men jag tror att det skulle vara värt det och att jag har ett övertag, eftersom det finns flera faktorer som skulle göra att han spelar sämre än sitt bästa spel. Till exempel, han har spelat mycket live det senaste året och mycket i Macau där potterna är så stora att de får de 1,5 miljoner dollar (9,5 miljoner kronor) som står på spel här att verka som kaffepengar.

– Och ännu viktigare, han vet ingenting om mitt spel medan jag kan väldigt mycket om hans. I bästa fall skulle jag bekosta mitt spel själv, men jag tror inte att jag har råd. Jag skulle förmodligen sälja mellan 20 och 40 procent. Det skulle bara en jättechans, men värt det eftersom det är en ära och höjden av min pokerkarriär. Jag kommer att sätta mer press på honom så att han ska anta min utmaning, säger José Macedo till Card Player.

Tom "durrrr" Dwan har ställt sig positivt till utmaningen på sin twitter, men har inte formellt accepterat.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker