Svenskorna försvarade VM-guldet

SPORTBLADET

Nordqvist: ”Absolut fantastiskt”

Foto: Anna Nordqvist.

Sophie Gustafson och Anna Nordqvist höll för trycket. Påhejade av många svenskar vid La Sella-banan i Alicante försvarade de sitt guld i European nations cup, inofficiella par-VM i golf, och vann med tre slag före Tyskland och England.

– Absolut fantastiskt. Jag kan inte bli lyckligare, sade Anna Nordqvist efter triumfen.

Det svenska mästarparet gick ut med tre slags ledning på den sista rundans greensomes. Med en 68-rond, fyra under par, slutade de på 267 slag, 21 under par.

Tyskland och England hamnade på 270 slag. Ett kort tag var engelskorna Laura Davies och Melissa Reid uppe i delad ledning, men trots en eagle på sista nio kunde de inte mäta sig med svenskorna.

Sophie Gustafson och Anna Nordqvist öppnade med en birdie, den första av sex, och kunde kosta på sig två bogeys, de enda under hela tävlingen.

Nordqvist rullade i birdieputten på sista hålet som definitivt säkrade segern, sedan Gustafson chippat in bollen knappt en meter från hål.

– Vi hade så roligt under veckan och det var härligt att kunna prestera en del bra golf, så vi är verkligen lyckliga, sade Nordqvist till tävlingshemsidan.

– Det betydde mycket att ha så många svenskar som hejade på oss.

Spanien gick ut med svenskorna, men föll från andra till delad sjunde plats.

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf