Massa snabbast i Barcelona

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Satte veckans snabbaste tid

Felipe Massa visade tempo.
Foto: AP
Felipe Massa visade tempo.

Ferrari imponerar.

Felipe Massa var snabbast i Barcelona.

Efter en helg med ganska växlande väderförhållanden var det perfekt testväder i Barcelona under måndagen. Solen förde bort dimman redan under morgonen och som mest var det nästan 20 grader i luften och på asfalten var det tidvis 30 grader varmt, även om det vart något svalare under eftermiddagen och kring 14 grader varmt.

Ferrari imponerade

Alla teamen fortsatte med de program de haft under helgen, med två undantag. HRT som inte fanns med på banan och Lotus som fick avbryta sina tester sedan Jarno Trulli kraschat redan före lunch och teamet saknade reservdelar för att reparera bilen på plats.

De flesta teamen simulerade en tävlingshelg och testade först kvalvarv och sedan under tävlingsliknande former.

Ferrari däremot gjorde tvärtom, Felipe Massa startade med longruns och det italienska teamet imponerade återigen med snabba och väldigt jämna varvtider. På slutet testade han sedan kvalvarv och då slog han till med veckans snabbaste tid, 1.22,625 - därmed var han ungefär en halv sekund snabbare än vad Nico Rosberg, Mercedes, var under söndagen.

Tvåa var Mark Webber, Red Bull (1.23,442) och han satte tiden under förmiddagen och den var länge dagens bästa. Webber hann bara med 69 varv, mindre än hälften jämfört med Felipe Massa.

Toro Rosso snabba

– Det var ingen dålig dag, vi hade lite smågrejer att jobba med, men det fungerade egentligen bra under hela helgen, säger Mark Webber till Motorsportmagazin.

– Vi hade en produktiv dag, absolut. Vi har en mängd information som vi nu kan arbeta vidare med.

Trea var Toro Rosso och Sebastien Buemi. Det lilla teamet har imponerat under testerna och verkar ha en uppåtgående trend.

– Jag är väldigt glad över det som vi har uppnått. Vi har kunnat genomföra hela vårt program och vi har lärt känna Pirellidäcken betydligt bättre, säger Schweizaren.

– Vi har samlat enormt mycket information och det är viktigt att vi kan analysera den ordentligt. Det kommer att förbättra både vår tillförlitlighet och vår prestanda.

Nu återstår ett test inför säsongspremiären i Australien den 27 mars. Även det körs i Barcelona, den 8-11 mars.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN