– Robert får skylla sig själv

SPORTBLADET

Lauda kritiserar Kubica

Robert Kubica hade tur som överlevde rallykraschen.

Nu får han hård kritik. Av en trefaldig världsmästare:

– Robert får skylla sig själv, säger Niki Lauda.

Förra söndagen kraschade F1-stjärnan Robert Kubica när han körde ett rally. Han skadade sig så illa att han missar säsongsstarten, han riskerar att missa hela säsongen och det finns fortfarande en risk att hans karriär är över.

Körde rally – en månad före säsongsstarten

Många ställde sig frågande till hur han kunde köra ett rally mellan två viktiga F1-tester, ungefär en månad före säsongstarten och nu får Renaults förare hård kritik av Niki Lauda.

– Självklart är det som hänt tragiskt. Han är en av de mest talangfulla förarna inom F1 och nu saknar vi honom. Men i princip så får föraren skylla sig själv när han är inblandad i en sådan krasch privat, säger F1-experten till tyska BAMS.

– Måste han jaga så i ett sådant rally? Nej. Det finns ingen anledning att riskera sitt jobb och sitt liv på det.

Kvar på intensiven

Robert Kubica har själv sagt att han drömmer om en rallykarriär, att rally är livsviktigt för honom och att det hjälper honom att bli en bättre F1-förare. Det håller inte Niki Lauda med om, han anser att det är korkat.

– Självklart, han måste se till att han kan genomföra sitt jobb och hans jobb är F1. Därför får han skylla sig själv, säger Niki Lauda.

– Resonemanget är idiotiskt. Rally har ingenting med F1 att göra, det är två olika idrottsgrenar.

Robert Kubica är kvar på intensiven och väntar på ytterligare ett ingrepp, den här gången i höger armbåge. Operationen är planerad till onsdag och enligt läkarna är det ingreppet det mest komplicerade hittills.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1