Ferraris drömpar: Alonso och Vettel

SPORTBLADET

”Tror det skulle fungera”

Ferrari hoppas på ett drömpar.

Fernando Alonso och Sebastian Vettel.

– Jag tror att det skulle fungera, säger Feraris stallchef Stefano Domeicali.

Sebastian Vettel har flirtat med Ferrari vid flera tillfällen, men han har kontrakt till 2014 med Red Bull och österrikarna vill förlänga det till 2016.

Men även Ferrari är intresserat av världsmästaren från 2010 och 2011.

– Skulle Alonso acceptera det? Jag tror det, jag tror att det skulle fungera. Fernandos styrka är att han inte är rädd för någon, det har kommit i samband med att han har mognat som människa, säger Domenicali till Gazzetta dello Sport.

Har kontrakt med Red Bull

Men Sebastian Vettel har kontrakt och Red Bull har en medveten satsning framåt, och de har dessutom dominerat säsongen. Det gör att tysken inte lär lämna sitt nuvarande stall så länge avtalet gäller.

Det betyder att Ferrari antingen måste förlänga kontraktet med Felipe Massa, det går ut efter nästa säsong, eller att de måste hitta en annan lösning så länge Vettel är bunden av Red Bull.

– Felipe kommer att göra allt för att bevisa att han ska ha förarplatsen hos Ferrari och andra förare vars kontrakt går ut efter nästa säsong vill också visa att de är redo att komma till oss. En av dem är förmodligen Lewis Hamilton.

Hamilton med i bilden

McLaren har redan förlängt kontraktet med Jenson Button i flera år framöver, men Hamiltons kontrakt går ut 2012 och han har haft en tung säsong som handlat mer om besök hos domarna och tunga rubriker än segrar.

– Men det är fortfarande gott om tid kvar, säger Stefano Domeicali.

– Felipe hade en bra helg i Japan till dess att han var inblandad i en incident med Hamilton.

Ferraris målsättning 2012 är att ta sig tillbaka till den absoluta toppen. Stefano Domenicali flög hem till Italien i söndags för att arbeta med nästa bil i fabriken under veckan och i morgon är han tillbaka i Asien för helgens tävling i Sydkorea. Nästa års bil kommer att bli något helt annat än årets och Ferrari kommer bara att ta med sig småsaker från årets F1:a.

– Vi kommer att ändra på allt till nästa år, säger Stefano Domenicali.

– Även ratten.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1