Succé direkt för Näslund i premiären

OS-hoppet överst på pallen i Val Thorens

Succén fortsätter för Sandra Näslund, 21.

Regerande världsmästaren vann världscuppremiären i Val Thorens efter att ha varit i täten från start till mål i alla heat.

– Det var inte lätt – även om det kanske såg så ut, säger hon.

Sandra Näslund, 21, tog ett historiskt VM-guld i våras och är ett av Sveriges största medaljhopp i OS i Sydkorea i februari.

Skicrosstjärnan, som nosade på OS-medaljerna redan som 17-åring i Sotji 2014, tog sig upp på pallen i världscupen hela åtta gånger förra säsongen och slutade på en total andraplats.

Och 21-åringen fortsätter att imponera.

”Skön känsla”

Näslund slog till direkt i världscuppremiären i Val Thorens och vann finalen på torsdagen efter att ha lett alla lopp från start till mål.

– Det är en skön känsla, härligt att få börja med en seger i säsongsinledningen, säger hon.

Vad gick du in med för känsla, att du skulle vinna?

– Det är klart det alltid är extra pirrigt när man inte vet var man står, men jag var ändå ganska trygg med åkningen. Jag åkte snabbt i kvalet och sen vet jag att jag är stark i finalerna.

Du leder alla lopp från start till mål, borde det inte vara en fördel att ligga bakom ”i suget”?

– Ja det blir ett sug bakom och där går det fortare, men man måste hitta en väg att köra om. Jag lyckades försvara mig bra i banan och stängde till de luckor som fanns. Det är alltid svårt i en sådan här svängig bana, det är inte lätt – även om det kanske såg så ut.

Det här minskar inte folks OS-guldförväntningar, hur ser du på det för egen del?

– Haha, ja jag har höga förväntningar inför OS, det har jag. Men det här ändrar inget. Självförtroendet blir bättre, åkningen finns där och det är klart jag vill vara med och kriga om guld.

Talangens bästa hittills

Även Lisa Andersson, 20, hade en rolig dag i Frankrike. 20-åringen tog sig till semifinal, slutade tvåa i ”lilla finalen” och knep en total sjätteplats – supertalangens bästa resultat hittills i världscupen.

– Det är kul att hon tar för sig. Det är bra för mig också, att ha någon att fajtas med, säger Näslund.

Tyngre gick det för Victor Öhling Norberg, 27.

OS-favoriten, som precis som Sandra Näslund tog VM-guld i Sierra Nevada i våras, körde ur och slutade sist i sin åttondelsfinal.

Erik Mobärg, 20, var bäst av svenskherrarna med en total sjundeplats.

Världscupen i längdskidor sänds i SVT.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.