Tuff uppgift väntar pingisdamerna

Publicerad:
Foto: TT

Förra Europamästarinnan Li Fen får som ex-kinesiska inte vara med i lag-VM i bordtennis.

Däremot är hon uttagen till OS-kvalet i april.

Fyra damer har tagits ut till lag-VM i bordtennis i Kuala Lumpur, Malaysia, 28 februari–6 mars. Rutinerade Matilda Ekholm är i avsaknad av Li Fen den högst rankade av svenskorna. Övriga är Linda Bergström, Jennifer Jonsson och Daniela Moskovits.

Dock är Li Fen uttagen i truppen till OS-kvalet i Istanbul.

– Kvalsystemet till OS gör att det är lätt att ta ut de tre som är främsta rankade. Så det blir Li Fen, Matilda Ekholm och Linda Bergström, säger förbundskapten Thomas von Scheele.

”Hög högstanivå”

Tio OS-platser står på spel i kvalet. Även de allra bästa i världen måste vara med i kval för att få spela OS. Li Fen har haft problem med en armbågsskada ända sedan EM i höstas, men förhoppningen är att hon ska vara tillbaka i fullt slag till OS-kvalet.

Även när det gäller VM var Ekholm och Bergström helt givna utifrån ranking och resultat. Thomas von Scheele motiverar övriga val:

– Jonsson visar målmedvetenhet och har en hög högstanivå. Moskovits är lite mer av en chansning då hon haft en längre frånvaro från spel på grund av skada. Hon har ett avigt spel och har kunnat leverera bra i svåra lagsituationer förr så vill jag gärna ha med henne.

Sveriges damlag tillhör högstadivisionen i VM och är seedat som 22:a av 24 lag. Sverige möter Hongkong, Sydkorea, Österrike, Ryssland och USA i gruppspelet.

TT

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN