Tog silver efter bassängbråket

Av: Simon Bank

Publicerad:

...gick betydligt värre för bassängschefen

Federica Pellegrini.
Foto: AFP
Federica Pellegrini.

KAZAN. Inför VM blev hon tillsagd att ta anställning i ett hotellkök.

Federica Pellegrini gjorde inte det.

Hon tog VM-silver istället.

Hon må vara hela Italiens älskling, av många sedd som landets främsta idrottskvinna genom tiderna, men när Federica Pellegrini skulle ladda upp inför VM stötte hon i alla fall på en man som inte lät sig imponeras.

När hon förberedde sig inför VM med att träna i Riccione, strax utanför Rimini, var bassängen olidligt varm, över 30 grader i vattnet, och ”Fede” själv sa som det var:

– Jag svimmade nästan eftersom vattnet var så hett på träningen.

Hon bad de ansvariga att kyla ner poolen, för att inte påverka VM-förberedelserna negativt, och fick raskt svar.

”Förbereder dig bättre i ett hotellkök”

Bara inte svaret hon förväntat sig.

– La Pellegrini känner att hon är på väg att svimma när hon måste simma i 30-gradigt vatten… om du drar och jobbar i ett hotellkök eller en restaurang kan du förbereda dig bättre inför Kazan, dundrade bassängchefen Stefano Maestri.

Men i Italien ses inte Pellegrini som en diva, utan som ”la Divina”, den gudomliga. Det var inte särskilt svårt att gissa vem som fick folkets stöd i grälet.

Superstjärnan Pellegrini har varit en av Italiens mest omskrivna idrottare, ända sedan hon slog igenom i eliten för tolv år sedan. Hon har uppmärksammats för sina kärleksaffärer, för sitt modeintresse, för sina framgångar och för sina motgångar. För ett par år sedan bröt hon flera tävlingar efter att ha drabbats av panikångestattacker precis före start på 400 meter frisim.

Stängde av bassängschefen

Hon diagnosticerades med astma, fick mental hjälp av psykologen Daniele Popolizio, och satsade ännu hårdare på 200 meter frisim.

I kväll simmade hon VM:s allra mest stjärnsprängda final, på distansen som Sarah Sjöström valt bort (Sarahs årsbästa hade räckt till guld), pressade amerikanska underbarnet Katie Ledecky hela vägen in i mål och jublade efter silvret.

Hur det gick för bassängschef Stefano Maestri?

Kommunen gick omedelbart efter grälet ut och tog avstängd från hans uttalanden, och stängde av honom från hans tjänst.

Man bråkar inte med en gudinna ostraffat.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN