Poker

Rekorddyr biljett till nya VM-turneringen

Av: 

Minimedia

Viktor Blomberg

SPORTBLADET

Galna summan: Nästan en halv miljon i inköp

Har du lite drygt 430 000 kronor över – och en lucka i kalendern i slutet av september?

Då kan du vara med i en ny rekordturnering i online-VM i poker, där inköpet är just så högt.

– Jag ser fram emot att testa mina färdigheter mot de allra bästa, säger stjärnan Daniel Negreanu, som är en av de som kommer att delta i turneringen.

Stjärnan Daniel Negreanu längtar till den nya rekordturneringen.
Stjärnan Daniel Negreanu längtar till den nya rekordturneringen.

I slutet av september anordnar Pokerstars VM i online-poker, World Championship of Online Poker (WCOOP).

En nyhet för i år är en ny Super High Roller No Limit Hold’em-turnering med ett inköp på hela 51 000 dollar, motsvarande 435 000 svenska kronor.

Inköpet är det högsta någonsin för en online-turnering i poker och dubbelt så stort som det tidigare rekordet på 25 000 dollar, som använts ett par gånger tidigare.

”Det är logiskt”

– Under de senaste åren har vi sett hur Super High Roller-events vuxit fram på livescenen över hela världen. Det är logiskt att världens största pokersajt nu också arrangerar en turnering med världens högsta inköp. Jag ser fram emot att testa mina färdigheter mot de allra bästa online, säger stjärnan Daniel Negreanu, som tillhör Team Pokerstars, i ett pressmeddelande.

En miljon dollar, drygt 8,5 miljoner kronor, är garanterad i prispotten i jätteturneringen, som kommer att äga rum den 20 september i år, en vecka före WCOOP:s Main Event.

Halv miljard i prispengar

– Jag ser verkligen fram emot att spela i online-turneringen med det största inköpet någonsin, det blir en häftig utmaning, säger en annan medlem i Team Pokerstars, Jason Mercier, som bland annat tagit hem två tidigare segrar i WCOOP och tre segrar i live-VM, WSOP, i pressmeddelandet.

Online-VM spelades för första gången 2002, och årets upplaga blir den 14:e i ordningen. Den totala prispotten som det spelas om har under de här åren vuxit från 6,2 miljoner till hela 529,2 miljoner kronor i fjol.

ANNONS

Vad betalar du för din bilförsäkring? Jämför och pressa priset här!

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Poker

ÄMNEN I ARTIKELN

Poker