Lavillenie över sex meter i London

Publicerad 2015-07-25

Ohotad på stavhoppstronen

Renaud Lavillenie är ohotad på stavhoppstronen.

Under lördagen visade fransmannen klassen i Diamond League-tävlingen i London.

28-åringen flög över 6,03 meter och satte nytt stadionrekord.

Följ ämnen
Friidrott

Renaud Lavillenie toppar världsårsbästa listan i stavhopp med 6,05 meter.

Riktigt så bra hoppade han inte i Diamond League-tävlingen i London. Men nästan.

Fransmannen klarade 6,03 i tävlingen, som egentligen skulle ha genomförts i fredags men som fick skjutas upp på grund av dåligt väder, och förbättrade därmed sitt eget stadionrekord från 2012 med en centimeter. Lavillenie begärde sedan upp ribban på 6,10, dock utan att klara. Tvåa i tävlingen blev kanadensaren Shawn Barber, som hoppade 5,93.

Slog det 24 år gamla rekordet

Nytt stadionrekord blev det också på 200 meter för kvinnor. Elaine Thompson från Jamaica noterade 22,10, och slog därmed det 24 år gamla rekordet som landsmaninnan Merlene Ottey hade.

Rudisha slagen på 800 meter

Kenyanen David Rudisha, världsrekordhållare på 800 meter, slutade på andra plats på distansen i London. Vann gjorde Nijel Amos, Botswana. Amos sprang i mål på 1.44,57 och var en tiondel snabbare än Rudisha.

– Alla tävlingar då jag springer mot Rudisha är bra tävlingar. Jag brukade titta på honom på video när jag var liten, så det här är en dröm som blir sann, sade Amos.

– Nu ska jag resa hem och träna hårt i tre veckor inför VM.

Diamond League i London avgörs över två dagar, och lördagens tävling var inte alls lika glimrande som fredagens, där Usain Bolt gjorde bejublad comeback i regnet.

Följ ämnen i artikeln