Johaug bjuder in Kalla: ”Har fått stort stöd”

avSimon Sjöstrand

Stina Nilsson vill inte träna med Therese Johaug.

Samtidigt fortsätter Charlotte Kalla att ladda upp inför säsongen tillsammans med norskan – och väntas bo med sin konkurrent i Johaugs lyxhus i Oslo i sommar.

– Jag har väldigt god kontakt med Charlotte, säger Johaug till Expressen.

Världscuppremiären är drygt fyra månader bort.

Längdstjärnorna är i full gång med uppladdningen och medan Charlotte Kalla flera gånger varit i Oslo för att träna tillsammans med konkurrenterna Marit Björgen och Therese Johaug, sa Stina Nilsson häromdagen att hon inte är intresserad av den sortens sparring med sina nordiska rivaler.

– Nej, då tror jag att hon (Johaug) snabbt skulle springa ifrån mig. Så jag tror inte att jag skulle ha så stort utbyte av det, sa Nilsson till VG.

”Värdesätter det högt”

Men Charlotte Kalla fortsätter ”samarbetet” med norskan.

I en intervju med Expressen berättar Therese Johaug om duons planer för sommaren och enligt tidningen har hon bjudit in Kalla till sitt lyxhus i Holmenkollen, värt runt 20 miljoner kronor.

Enligt Expressen planerar rivalerna att ha ett gemensamt läger i Holmenkollen efter Blinkfestivalen i början av augusti.

– Hon ska med hem till Oslo och träna med mig. Jag har väldigt god kontakt med Charlotte. Jag har verkligen fått stöd av de svenska damerna, det värdesätter jag högt, säger Johaug till Expressen.

30-åringen tränade bland annat med Kalla under ett läger i Sognefjell i slutet av maj.

– Jag gick flera runder med henne där. Det är kul att träffas och ha kontakt. Jag fick ett meddelande från henne senast i dag. Hon gratulerade mig på födelsedagen, säger Johaug.

Foto: FRODE HANSEN/ VG
Johaugs villa i Holmenkollen.

”Var lite kaos”

Trots att hon var avstängd hela förra året på grund av dopning gjorde hon succé ekonomiskt.

Skidstjärnan drog in närmare 16 miljoner kronor – tre gånger mer än 2016 – och köpte bland annat mångmiljonersvillan förra sommaren.

Men enligt Johaug är det ingen lyxvilla.

– Nej, det är ett helt vanligt hus. Jag tycker det är väldigt skönt att kunna bo i hus nu. Vi har fått en hund som vi går ut med hela tiden. Och nu får vi plats med vår utrustning. Det var lite kaos i vår tidigare lägenhet där vårt ena gästsovrum till slut blev en bod, säger hon.

Världscuppremiären körs den 24–25 november.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

 
LÄS MER: Vinterstudion 2018/2019 - stor guide med alla tider

LÄS MER: Världscupen i längdskidor – stor guide. lopp för lopp

LÄS MER: Skid-VM i Seefeld 2019 – allt om mästerskapet

LÄS MER: Allt om skidor – allt du behöver veta om säsongen 2018/2019

 

ARTIKELN HANDLAR OM