– Jag går runt med rysningar i kroppen

Av: Erik Pettersson

Publicerad:

Nassau. Svenske Dennis Brunsberg, 22, satsade endast 13 kronor i Aftonbladets exklusiva julturnering i samarbete med PokerStars.

Förstapriset: en resa till Bahamas för att spela PokerStars Caribbean Adventure (PCA) – ett paket värt över 100 000 kronor.

Nu är Dennis på plats på Bahamas och under onsdagen ska han börja slåss mot några av världens bästa pokerhajar.

– Jag går runt med rysningar i kroppen, säger 22-åringen till Sportbladet Poker.

Svenske Dennis, 22, får göra upp med några av världens bästa pokerspelare på Bahamas.
Foto: Erik Pettersson
Svenske Dennis, 22, får göra upp med några av världens bästa pokerspelare på Bahamas.

Den 27 december anordnade Aftonbladet, i samarbete med PokerStars, julturneringen som skulle skicka en spelare till Paradise Island på Bahamas och det världsberömda lyxresortet Atlantis för att spela PokerStars Caribbean Adventure (PCA).

22-årige Dennis Brunsberg från Visby blev den lycklige vinnaren av paketet värt över 100 000 kronor och Aftonbladets ”eget proffs” på plats.

”Ska bli så jäkla kul”

Efter en del reseproblem, med oanmälda mellanlandningar och missade flyg, är nu 22-åringen på plats på Paradise Island, Bahamas, för att spela mot några av världens bästa pokerspelare.

Sportbladet Poker tog ett snack med Dennis, innan han ens varit upp på rummet för att lämna av sitt bagage.

– Jag sprang nyss till spellokalen och ändrade dag. Jag skulle egentligen ha börjat spela i dag (läs tisdag), men jag bytte till onsdag istället. Efter alla resor känns det skönt, jag behöver verkligen sova en natt till för att komma till rätta, säger han.

Hur känns det att vara här?

– Jag går runt med rysningar i kroppen och tror knappt att det är sant, det är fantastiskt!

Är du nervös?

– Nä, taggad! Det ska bli så jäkla kul, det är så sjukt att jag bara är här på det här hotellet...Det gick så fort, för sju dagar sedan fick jag samtalet - nu är jag här, säger Dennis Brunsberg.

”Vill ha en aggressiv spelstil”

Brunsberg satsade endast två dollar (!), eller 13 kronor, i  Aftonbladets exklusiva julturnering i samarbete med PokerStars, för att vinna paketet till Bahamas och PCA.

– Det är sjukt...

Hur kommer du att spela?

– I början kommer jag nog att ta det lugnt, lära känna spelarna vid bordet och vara tight (försiktig), men sen vill jag ha en aggressiv spelstil och vara rätt aktiv, men som sagt inte från början.

Då önskar Sportbladet Poker dig all lycka, eller ”break a leg", som man säger.

– Tack!

På Sportbladet Poker kommer du att få dagliga rapporter från Dennis Brunsberg. Hur går det i turneringen? Hur spenderar han sin lediga tid på lyxön? Hur är det att möta några av världens största pokerstjärnor?

Följ med - varje dag.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN