”Det kunde inte börjat svårare”

Av: Anna Andersson

Publicerad:

Marcus Ericsson lugn trots mardrömsstarten

Slirig start Efter problem under både träning och kval fick Marcus Ericsson bryta F1-premiären i Melbourne.
Foto: JERKER IVARSSON
Slirig start Efter problem under både träning och kval fick Marcus Ericsson bryta F1-premiären i Melbourne.

Bilen stod i garaget under träningen, det regnade i kvalet och i loppet fick han bryta.

– Min F1-karriär kund i­nte ha börjat svårare än så, säger Marcus Ericsson.

– Nu känner jag ett a­nnat lugn och längtar e­fter nästa lopp.

Upptakten i Melbourne var allt annat än enkel. ­Under de två första träningarna körde bilen inte många meter, under den tredje rullade den hjälpligen och sedan fick Marcus Ericsson kvala på en bana han aldrig tidigare kört max på. Då kom regnet och loppet bröt han sedan oljetrycket försvunnit.

”Många problem”

Men det är historia nu. I helgen väntar Malaysias GP.

– Vi har fortsatt att bygga på det som var bra i Australien, det är klart att om man kollar tillbaka var det en väldigt svår helg, säger han till Sportbladet.

– Inte nog med att det var min första helg i F1 med allt vad det innebär utan vi hade väldigt många problem och körde kvalet med en bil som hade standardinställningar. Jag är ändå nöjd med min prestation, jag gjorde inga misstag, tog mig upp till plats elva i loppet och det är någonting vi kan bygga vidare på.

”Nu ska det bli kul”

Efter premiären har han varit i Macau och tränat. Nu har han anlänt till Malaysia och där väntar en bana som han känner väl sedan tiden i GP2, den är känd för sina långa rakor, snabba kurvor, sin grova asfalt och sitt märkliga väder.

– Jag känner ett helt annat lugn den här helgen, första race var allt så spännande, nu ska det mer bli kul. Jag känner inte samma nervositet och jag kan banan.

Vilken är din målsättning?

– Vi får se hur helgen ­utvecklar sig, men för mig är det viktigt att köra på t­räningarna och anpassa ­bilen till banan. Förhoppningsvis kan vi konkurrera om en plats i den andra kvalgruppen.

– I racet får vi titta främst på Marussia, Sauber och möjligen Lotus som verkar ha problem.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN