Messis fest i Göteborg

Av: Kerstin Danielson

Publicerad:

Källa om Barças kväll: ”Handlade bara om tjejer och sprit”

1 av 7 | Foto: LÄSARBILD
VILLE HÅLLA LÅG PROFIL Fönstren till restaurang Vasastan var igentejpade. På insidan hade några av fotbollsvärldens största stjärnor kul – däribland Xavi och Messi.

GÖTEBORG. Barça festade i Göteborg i natt men släppte bara in tjejer in i den avstängda delen av populära krogen Vasastan.

De fick lämna ifrån sig sina mobiler till vakterna. Inga bilder, inga samtal.

– Helt vild, säger en person om världsstjärnornas hemliga party.

En av tjejerna sa så här, på väg ut:

– Bästa natten i mitt liv!

Nu vet vi varför Barcelona stannade kvar i Göteborg efter matchen mot Manchester United i förrgår. Inte för att gå på Way Out West. I stället väntade en hemlig fest, arrangerad i all hast. Enligt uppgift till Aftonbladet var Messi, Xavi, Iniesta, David Villa och alla andra stora stjärnor i truppen med på festen, bortsett från Carlos Puyol.

Smög in i lokalen

Redan vid 16-tiden i går stannade bilar med tonade rutor utanför en port på Storgatan 6 i Göteborg. Barçaspelarna skyndade in på gården, in genom en bakdörr till krogen Vasastan. Där hade den bakre delen spärrats av. Skyddspapp täckte fönstren. Ute på verandan satt de vanliga kroggästerna i kvällssolen – ovetande om elitspelarnas party bara ett tiotal meter längre in.

– Laget hade egna vakter. De tog hand om tjejernas mobiler.

– Det är stora stjärnor – jag trodde inte att de var så vilda. Det handlade bara om tjejer och sprit. Men de skämdes inte, säger en person som befann sig i lokalen.

”Allt var gratis”

Spanjorerna bjöd generöst.

– Allt var gratis, mat och fri bar, sa en av tjejerna på vägen ut.

Vid 22.30 lämnade laget krogen samma väg de kommit – via bakdörren.

Festen fortsatte på spelarhotellet, lyxiga Clarion Post Hotel på Drottningtorget, inte långt från arenan där matchen gick. Även här såg vakter till att ingen obehörig kom nära spelarna.

– Det är snälla, trevliga och helt vanliga killar. Vi pratade spanska och engelska, sa en av tre upprymda tjejer som lämnade efterfesten strax efter midnatt – för att orka upp till jobbet i dag.

Ingen av dem ville vara med på bild.

Publicerad: