”Är ett återkommande problem för roddare”

SPORTBLADET

Rummel om hysterin: Det är fantastiskt

1 av 3 | Foto: Foto: Scanpix

Henrik Rummel blev världskänd under OS efter den omdiskuterade medaljceremonin.

Nu berättar 24-åringen om kaoset den påstådda erektionen skapade.

– Internet är en märklig plats och jag trodde aldrig att jag skulle bli mer känd för att bära spandex än för att vinna en olympiska medalj.

Ni kan historien vid det här laget. Roddaren Henrik Rummel vann OS-brons som del i det amerikanska fyramannalaget i rodd men skapade ännu större uppmärksamhet under prisutdelningen.

”Många pinsamma foton”

Olyckliga omständigheter gav illusionen av att 24-åringen var ”mer än glad” över medaljen under prisutdelningen. Reaktionen var omedelbar då bilden spreds som en löpeld och publicerades i tidningar världen över.

– Jag skrattade väldigt mycket. Jag väckte min flickvän när jag såg det och berättade för henne. Sedan sade jag det till alla jag känner, utom mina föräldrar, säger 24-åringen till sajten gawker.com.

Har något likande hänt förut?

– Det här är ett återkommande problem för roddare. Spandex-dräkten lämnar inte mycket över till fantasin. Det finns många pinsamma foton men jag har aldrig hört att någon fått en erektion på prispallen.

”Det är fantastiskt”

Rummel berättar hur han och hans vänner haft väldigt roligt åt händelsen. En som inte är fullt lika road är hans flickvän.

– Hon skulle föredra om det inte hade hänt men hon uppskattar ändå humorn bakom att hennes pojkväns paket blivit en jättesnackis. Jag tycker det här är fantastiskt. Internet är en märklig plats och jag trodde aldrig att jag skulle bli mer känd för att bära spandex än för att vinna en olympiska medalj.

Så ärligt nu. Hade du stånd?

– Nej! Om om jag hade haft det är jag säker på att jag hade försökt dölja det bättre med blommorna. De där spandex-dräkterna är väldigt tajta och i vilken position den än råkar fångas i så stannar den så.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sommar-OS