Stallkamrater – och titelrivaler

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Etta i Ford – nu är Hirvonen tvåa i Citroën bakom Loeb: ”Aldrig haft så bra chans”

Foto: GETTY IMAGES
Mikko Hirvonen.

Han var etta hos Ford.

Nu är han tvåa hos Citroën.

Med målet att besegra Sebastien Loeb och ta sin första VM-titel.

– Jag har aldrig tidigare haft en så bra chans att vinna, säger Mikko Hirvonen.

Finländaren var länge Fords försteförare, men han kom aldrig längre än till andraplatsen i VM. Inför årets säsong bytte han till Citroën, där WRC-dominanten Sebastien Loeb är kung.

– Alla ingredienser som krävs för att vi ska få ett framgångsrikt år finns där, vi har ett bra team, en bil som kan konkurrera och två bra förare, säger Mikko Hirvonen till motorsportmagazin.

”Aldrig haft så bra chans”

– Om vi får i hop det kan vi vara med och slåss om både VM-titeln och märkes-VM. Jag har ju redan kört några år med Ford, men jag tror aldrig att jag har haft en så bra chans att vinna tidigare.

Samtidigt så har han en stallkompis som kör för sin nionde VM-titel och den stora frågan är om finländaren får lov att utmana fransmannen Loeb.

Sedan förra säsongen har stallchefen Olivier Quesnel lämnat och ersatts av Yves Matton och nu säger Loeb att han inte har några privilegier 2012.

”Intressant motståndare”

– Jag leder inte mästerskapet och Mikko är ännu en intressant motståndare, säger Loeb till Motorsporttotal.

– Han har nu nummer två å sin bil, men om nummer två är snabbare än nummer ett så är han nummer ett, eller hur?

Mikko Hirvonen vann Monte Carlo rallyt 2010, han ställde upp i det trots att det då inte ingick i VM-kalendern och han hoppas på en bra start på säsongen.

– Monte Carlo har en lång tradition och VM startar med det rallyt, jag har någon slags hatkärlek till detta rally. Jag älskar det när jag inte är där, men när jag är i bergen med fel däck och slirar utför de isiga vägarna så hatar jag det. Det är verkligen en utmaning och jag är verkligen glad över att starta säsongen där och jag ser verkligen fram emot att köra med Citroën, säger Mikko Hirvonen till wrc.com.

”Känns bra & spännande”

Han gjorde dessutom ett test med den nya bilen inför tävlingen under juluppehållet tillsammans med sin kartläsare Jarmo Lehtinen.

– Det var verkligen intressant att känna skillnaden mellan vår förra bil och vår Citroën. Jag känner att jag förstår hur bilen fungerar och det är saker som jag förstod nu, saker som tidigare gjort oss långsamma på vissa ställen. Det är väldigt spännande att köra den bilen och det känns väldigt bra.

VM-premiären i Monte Carlo inleds den 17 januari och målgång är den 22:a.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally