Rosenqvist har siktet intställt – på Formel 1

avAnna Andersson

SPORTBLADET

Målet är att ta sig till F1.

Via DTM.

– Den vägen borde passa mig, säger Felix Rosenqvist.

Felix Rosenqvist.

Den svenska racingtalangen har ett bra år bakom sig – han har vunnit den väl ansedda tävlingen F3 Masters, han tog en seger vid säsongsfinalen i F3

Euro Series och i helgen väntar världens mest prestigefyllda F3-lopp.

FIA F3 Intercontinental Cup som jämställs med ett VM för formel 3.

– Jag är grymt laddad, detta är något som jag verkligen längtat efter, säger Felix Rosenqvist som debuterade i tävlingen förra året.

Körts sedan 1983

Tävlingen i Macao har körts sedan 1983 och 20 av årets F1-förare har stått på startlinjen där. Den sjufaldige F1-världsmästaren Michael Schumacher har vunnit (1990), precis som Ayrton Senna (1983), David Coulthard (1991) och STCC-mästaren Rickard Rydell (1992).

I år kör F1-teamet Williams testförare Valtteri Bottas, den förre rallymästaren Carlos Sainz son Carlos Sainz Jr och den regerande brittiske F3-mästaren Felipe Nasr. Med på startlinjen finns även Jimmy Eriksson som är tillbaka i bilen trots att han var med om en trafikolycka bara för några veckor sedan.

”Ska absolut till F1”

För Felix Rosenqvist skulle ett bra resultat i Macao vara ett viktigt steg mot det stora målet – att köra F1.

Men han funderar inte på att ta vägen via GP2 som många andra förare gör, han tillhör Mercedes juniorsatsning och vill gå via den tyska standardvagnsserien DTM. Något som Force

Indias Paul di Resta har lyckats med.

– Jag tror att det är en väg som skulle passa mig riktigt bra. Mitt mål är absolut att ta mig till F1, men man behöver inte gå den traditionella vägen via GP2 jag tror att DTM är en minst lika bra skola, säger Felix Rosenqvist.

På väg dit ska han ta ännu en mästartitel i F3.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport