Längdskidor

Kalla kör Tour de Ski

Av: 

Andreas Lindman

SPORTBLADET

”Gör så gott det går”

Charlotte Kalla.
Charlotte Kalla.

Charlotte Kalla, 24, har bestämt sig.

Hon ställer upp i skidsäsongens höjdpunkt Tour de Ski – men med ändrad målsättning.

– Jag får göra så gott det går utifrån det utgångsläge jag har, säger Kalla i ett pressmeddelande.

Charlotte Kalla har piggnat till efter förkylningen hon drabbades av förra veckan och känner sig frisk nog att köra säsongens största skidtävling Tour de Ski. Nu väntar nio lopp på elva dagar.

– Jag känner mig pigg och väldigt sugen på att tävla. Jag vill ge touren en chans och tror att jag kan åka fort på någon etapp, säger Kalla i ett pressmeddelande via skidförbundet.

”Kan gå supertungt”

Den svenska skidstjärnan har hittills varit långt från toppformen den här säsongen och medger att Tour de Ski är lite av en chansning.  

– Det kan gå supertungt och det kan gå lätt. Jag vet inte. Men jag lever på hoppet och tror att jag kan åka fort allt eftersom touren rullar på, speciellt tänker jag på den andra hälften när vi nått Italien. Jag ser verkligen fram emot att få tävla igen. Jag längtar.

Avslutas i slalombacke

Sverige skickar sju herrar och sju damer till Tour de ski, säsongens största tävling för längdskidåkarna. Tävlingarna avgörs 29 december–8 januari i Oberhof, Oberstdorf, Toblach och Val di Fiemme.

Sammanlagt kör damerna 63 kilometer och herrarna 110 kilometer uppdelat i både sprintlopp och distanslopp. Tävlingen avslutas med en klättring uppför slalombacken i Alpe Cermis den 8 januari.

ANNONS

Jackpot på Europatipset! Chans på 2,5 miljoner – tippa veckans hetaste matcher.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Längdskidor