Handboll

H65:s skyttedrottning: ”Vi får ladda på ett annat sätt”

avErik Wallskog

Foto: Emil Langvad/TT / TT NYHETSBYRÅN

Förra året var H65 Höör David som besegrade Goliat.

På torsdag ställs man återigen mot Sävehof i final, men den här gången är det skåningarna som får stå för favoritkapet.

– Det kommer bli en tajt match som avgörs i slutminuterna, säger H65:s Mikaela Mässing.

Det var få som inför förra säsongen hade tippat H65 Höör som svenska mästare. Men i sin första SM-final någonsin vann de, som seriefyra, och bröt Sävehofs segerrad på åtta raka guld.

– I år får vi ladda på ett litet annat sätt. Då var vi underdog, nu måste vi släppa favoritskapet och bara gå ut och köra. Det är svårt men det måste vi klara av. Det är vi själva som satt oss i den här sitsen, säger Mikaela Mässing.

”Sveriges bästa lag”

Den här säsongen var det i stället H65 som övertygade i seriespelet och kunde knipa förstaplatsen. Sävehof slutade på en tredjeplats tio poäng efter.

– Säsongen har gått som vi ville. Vi siktade på att vinna serien och jag tycker vi spelade stabilt rakt igenom bortsett från två plumpar mot Sävehof och Skuru. Stabiliteten har följt med oss in i slutspelet och överlag har vi spelat väldigt bra. Vi satt i förarsätet under serien, men Sävehof har varit Sveriges klart bästa lag under våren och slutspelet, säger Mässing.

Men förberedelserna inför finalen har varit knepiga.

Finalen på torsdag är nästan två veckor efter de båda lagen spelade sin sista semifinalmatch.

– Om jag talar för egen del så har det varit lite svårt. I slutspelet är man i en bubbla när det är så tätt mellan matcherna. Nu har man gått ur bubblan och får ladda om för en match. Men samtidigt har det varit bra på ett sätt att släppa matchandet, inte tänka så taktiskt och bara träna på. Nu så blir man bara mer och mer taggad ju närmare finalen vi kommer. När vi sätter oss på bussen till Göteborg så finns det inget annat matchen.

Marie Wall skadad

Skåningarnas lag är i stort sett detsamma som vann guld förra året. Jessica Ryde och Cassandra Tollbring finns däremot inte med i årets upplaga och i finalen kommer även Marie Wall saknas. Vänstersexan skadade knät på en träning i förra veckan och är inte tillgänglig.

– Så klart är det ett tapp att Marie inte kan vara med, men vi har Emma Rask på den positionen som är lika bra. Vi är nästan samma lag som förra säsongen och har fått spela ytterligare ett år tillsammans. Det känns som alla känner varandra bättre och det syns på planen. Vi ska gå in som vanligt och kriga på banan.

Hur kommer finalen att se ut?

– Det kommer bli en tajt match som avgörs i slutminuterna. Såklart hoppas jag att vi kan dra i väg men då gäller det att vi får bra träffa bakåt och utdelning i våra kontringar. Sävehof gillar att trycka direkt på avkast så det gäller att vi är med på det. Matchen kommer avgöras av vilket lag som försvarar sig bäst och lyckas i kontringsspelet, säger Mikaela Mässing.

Torsdag 13.45 i TV 4: Höör-Sävehof.

ARTIKELN HANDLAR OM