Blir helt rasande: ”Värsta jag sett!”

Systerns uppmaning: Svartlista domaren

avAndreas Käck

SPORTBLADET

Den före detta världsettan i tennis Karolina Pliskova fick ett domslut emot sig och förlorade sedan matchen mot Maria Sakkari.

Då blev hon rasande – och slog sönder domarstolen.

”Det här är det värsta jag sett”, skriver hennes tvillingsyster, Kristyna Pliskova, på Twitter efteråt.

Den numera femterankade tjeckiskan Karolina Pliskova var på väg mot segern i matchen mot den 42-rankade grekiskan Maria Sakkari i Italian Open i Rom.

I skiljeset, vid ställningen 5-5 i game och 30-30 i Pliskovas serve, drog hon en smash som till synes satt rakt på linjen och som således borde gett henne game gameboll till 6-5.

Men både linjedomaren och huvuddomaren ansåg att bollen var ute.

Slog sönder stolen

Pliskova kunde inte tro sina ögon. Hon blev rasande och drämde sin racket i domarstolen flera gånger, så hårt att det gick hål i den. Samtidigt visade hennes tränare på läktaren sin frustration genom att peka fulfinger mot tv-kameran.

Pliskova förlorade matchen med 6-3, 3-6, 5-7 och efteråt vägrade hon att skaka hand med domaren.

”Värsta jag sett”

Efter matchen har Karolinas tvillingsyster Kristyna Pliskova, som också spelar på WTA-touren, vädrat sin ilska mot huvuddomaren Marta Mrozinska.

”Det här är det värsta jag sett, WTA, och jag hoppas att den här tjejen, Marta Mrozinska, aldrig mer dömer en match med mig eller min syster. #svartlistadföralltid”, twittrar hon.

WTA har ännu inte uttalat sig om händelsen, men det troliga är att Pliskova straffas med böter för sitt utbrott.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM

WTA

Tennis