Gav sin rival en dask på rumpan

Av: Malin Wahlberg, Stefan Holm

Publicerad:
Uppdaterad:

Spänt på invägningen inför hatmötet

1 av 3

Här fortsätter psykkriget.

Mikaela Laurén ville inte posera med Klara Svensson i samband med invägningen inför lördagens hatmatch – och fick en dask på rumpan av sin rival.

– Det hon gjorde är bara töntigt. Jag skrattar åt det, säger Laurén till Sportbladet.

Det är den största matchen mellan två svenska proffsboxare sedan Armand Kranjc besegrade Paolo Roberto i Lübeck 2001, och den här gången avgörs matchen på svensk mark.

I morgon, lördag, kliver Mikaela Laurén, 40, och Klara Svensson, 28, upp i ringen på Hovet i Stockholm för att göra upp en gång för alla.

Privat uppgörelse

För båda tjejerna är det uppenbart att det handlar om så mycket mer än en boxningsmatch. Det är också en privat uppgörelse, då de avskyr varandra.

I samband med presskonferensen vägrade Laurén, för att ta ett av många exempel, att ställa upp på samma bild som Klara.

– Jag vill inte vara i närheten av henne. Det kan vi spara till invägningen, förklarade hon.

Relationen är så infekterad att Team Sauerland, som har båda svenskorna i sitt stall, kallade in extra säkerhetspersonal till fredagens invägning.

Spänd entré

Vakterna behövde dock inte ingripa, även om det var spänt när tjejerna närmade sig vågen. Klara vägde in på 65,6 kilo, Mikaela på 65,8.

När boxarna stirrat in i varandras ögon markerade Mikaela på nytt att hon inte vill posera med Klara, som svarade med att ge sin rival en liten dask på rumpan.

Hon placerade sig sedan framför Mikaela medan kamerorna smattrade.

– Det kanske var ”sexual harassment” men det blev ett antiklimax när hon gick ifrån i sin fina lilla bikini, så jag passade på att känna lite. Vi kommer att känna på varandra mer i morgon, och jag ville ha en försmak, säger Klara Svensson.

Vad hade du förväntat dig av henne?

– Jag vet man aldrig, men jag tog inte med mig paraplyet för jag tänkte att hon gör nog inte vattentricket igen. Hon kändes ganska stel. Verkligheten kanske börjar komma ikapp henne.

Laurén hällde vatten över kroatiskan Ivana Habazin inför sin senaste match på Hovet, men nu nöjde hon sig med att skaka på huvudet åt sin motståndare.

– Jag gillar det här, att ”surprisa” folk. Alla förväntar sig något – och då gör jag ingenting. Jag har inte så mycket mer att säga och göra. Jag har redan ett övertag och i morgon ska jag låta nävarna tala. Jag såg rädsla i hennes ögon. Det här blir min fajt, säger Laurén som medvetet eldat på stämningen inför matchen.

– Jag har framhållits som ”the bad girl”, men det är massa tjuvnyp som inte syns som hon har hållit på med som jag inte pratar om. Det är irriterande att jag blir ”the bad girl”, men jag får bjuda på det. Intresset för den här matchen har jag skapat, inte Klara. Hon är lika tråkig som att se färg torka. 

Lördagens boxningsgala sänds på Viaplay Fighting med start 17.55.

Publicerad: