Storstryk för MFF mot Kuhns tidigare lag

avMichael Wagner

SPORTBLADET

Molins: "Första kvarten var rent pinsam"

Foto: BILDBYRÅN
Ingen lyckad dag för Malmö FF

Första matchen från start för Guillermo Molins på 20 månader och hemkomst för tränaren Allan Kuhn till Ålborg.

Det blev nära en skräckupplevelse när danskarna långa stunder spelade ut Malmö FF och vann med 3-0.

– Första kvarten var rent pinsam, säger Molins till Sydsvenskan.

Under tisdagseftermiddagen återvände MFF-tränaren Allan Kuhn till det Ålborg där han i så många år både varit assisterande och under en period ansvarig huvudtränare.

Inga pigga MFF-ben

Men träningsmötet med den danska tabelltvåan AaB blev ingen vidare upplevelse för MFF:arna.

Bara två spelare från lördagens elva som inledde mot Sirius i Svenska cupen spelade från start mot Ålborg. Men det hjälpte föga med nio pigga ben i Malmö FF.

1-0 inför hela 4 744 åskådare kom i 16:e minuten genom tidigare Helsingborgsspelaren Rasmus Jönsson. Pa Konate missade en passning, Ålborg kontrade och Jönsson kunde rinna igenom.

Vid 2-0-målet fem minuter senare var det Kofi Adu och Tobias Sana som slarvade och danskarnas Thomas Enevoldsen ökade på hemmaledningen.

Bättre MFF efter byten

Samme Enevoldsen slog till med 3-0 för Aab, som återstartar ligaspelet på måndag, i 57:e minuten.

Enligt rapporterna från olika liverapportörer på plats och på twitter (matchen tv-sändes inte) blev det bättre fart på MFF efter en dryg timmes spel när Kuhn plockade ut Molins, Piotr Johansson, Rasmus Bengtsson, Erdal Rakip och Tobias Sana och satte in Örn Kjartansson, Vladimir Rodic, Kari Arnason, Wolff Eikrem och Yoshimar Yotun.

Eikrem hade ett hyfsat skott, ett Rodic-avslut i mål blev avvinkat för offside och Kjartansson sköt i stolpen under sista ordinarie matchminuten.

Gische Molins var inte nådig i självkritiken efteråt:

– Vi kommer hit och ska visa upp oss, vi som spelat lite. Och så blir det så här. Det sätter tonen på hela matchen att vi ger dem två mål första kvarten, säger han till Sydsvenskan.

– Jag kan inte förklara hur det blev så här. Vi kom fel i press och när vi väl tyckte att vi stod rätt så var två gubbar fria. De gör det fruktansvärt bra, säger Molins. Men det är inte någon ursäkt att vi ger bort tre mål.

Om sin egen insats sa han:

– Det kändes lite frustrerande. Men i dag var det hopplöst överallt på planen. Kroppen känns bra, men jag börjar bli trött på att svara på allt det här. Alla vet nu att jag behöver matchning. Det är som det är.

Publiken hyllade Kuhn

Hemmapubliken på Nordiske Arena avslutade med att hylla sin tidigare tränare med en banderoll: ”Tack för allt Kuhn! Du kommer alltid vara en av oss!”

Den nye MFF-tränaren twittrade lite senare om matchen:

– Ingen bra match av oss idag, nye tag på söndag, skriver Kuhn.

Då möter Malmö FF Ängelholm på bortaplan i Svenska cupen.