Sjöström: ”Det kan bli en till, eller två”

avKristoffer Bergström

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2

RIO DE JANEIRO. OS första halva gav ett guld, ett silver och ett mycket spännande besked:

Sarah Sjöström, 22, tänker inte nöja sig med två medaljer.

– Det kan nog bli en till. Eller två, säger hon.

Fyra individuella distanser och tre lagkapper stod på schemat när Sarah Sjöström flög till OS. En sådan uppgift är svår att ta in mentalt, svår att helt planera, så för att underlätta planerna delade hon och tränaren Carl Jenner in tävlingarna i två block.

Natten till onsdag, i samma veva som Sarah vann silver på 200 meter frisim, nåddes halvtid.

– Jag planerade fyra dagar på OS, sedan är det semester, säger Sarah.

Något annat resultatmål än att ta en enda OS-medalj fanns aldrig för 22-åringen, så förväntningarna på vistelsen i Rio är redan uppfyllda. Kvar finns bonusrundorna, med start i dagens 100 meter fritt och lagkapp 4 x 200 meter medley. Därpå följer den kortaste sprinten, 50 meter frisim, och medleylagkapp på fredag.

Vi börjar med dagens tävlingar. Sarah har simmat 52,78 som bäst på 100 meter frisim i år, vilket gör henne trea på världsårsbästalistan bakom australienskorna Bronte och Cate Campbell.

Tror på fler medaljer

– 100 fritt är den distans som inte har känts så jättebra den här säsongen. Både 50 fritt, 200 fritt och 100 fjäril har känts bättre. Den har varit tuffast för mig tekniskt, men jag hoppas att det känns lite bättre nu när man är i bra form. Jag har pers på hundra fjäril och tvåhundra frisim hittills så det vore kul om man kunde fortsätta, säger Sjöström.

Vad ger du dig för chanser att slå två till pers?

– Det ska bli jättekul att se. Hundra fritt kanske.

Hon säger sig vara rätt sliten, men att det är väntat efter den tunga starten. Med ett världsrekord, ett guld och ett silver i ryggen ska hon ta sig an "semestern" som väntar och får hon själv tippa blir det fler besök på prispallen.

– Det kan nog bli en till. Eller två, om vi är i bra form i lagkappen.

Se Sjöströms silverlopp här!

Följ Sportbladet på Facebook!

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM