Malja snabbast av alla i Jerez

Foto: Gustav Malja svarade för det snabbaste varvet.
SPORTBLADET

Gustav Malja gjorde allt rätt.

Och var snabbast i Jerez.

– Det är alltid roligt att avsluta i topp, säger han.

Under den andra dagens GP2-tester var svensken snabbast under eftermiddagen. Rapaxföraren körde ett varv på 1.26,319.

– Det är alltid roligt att avsluta i topp, men jag känner likadant i dag som jag gjorde efter det sista passet i Barcelona: Det är inget jag direkt bryr mig om, säger han.

– Alla fokuserar på olika saker och det är svårt att dra någon direkt slutsats. Det som däremot är lovande är själva tiden, 1.26.3s är samma tid som Pierre Gasly var snabbast med under eftermiddagen i går, och mitt varv var inte perfekt. Jag gjorde ett litet misstag i chikanen som kostade några tiondelar. Vi avslutade dagen med provstarter, depåstoppsträning och en riktigt bra racesimulering, så vi har hunnit med en hel del. Nu ska vi analysera all data under kvällen och se till att avsluta det här testet på ett bra sätt i morgon.

Svensk fick två röda flaggor

För Jimmy Eriksson var det en något tyngre dag. Svensken testar för Arden International och han kör för att försöka säkra ett kontrakt för resten av säsongen.

– Vi fick ingen bra start i dag. Vi hade tekniska problem under förmiddagen som innebar att jag aldrig kom ut på den mjukare gummiblandningen och på mina nya hårda däck blev det rödflagg två gånger – en gång före och en gång efter lunch, säger Eriksson.

Däremot gjorde han ett mycket bra pass under eftermiddagen och han slog sin teamkollega Nabil Jeffri under båda passen.

– Jag gjorde en racesimulering på 23 varv, och tiderna var väldigt jämna, säger han.

– Vi har inte hunnit gå igenom all data än, men vi har definitivt varit bland de allra starkaste över den distansen. Det var precis vad vi behövde efter en motig inledning på det här testet. Jag ser fram emot i morgon och förhoppningsvis kan vi få en helt bekymmersfri dag då.

Nya tester på torsdag

I morgon avslutas säsongens sista försäsongstest.

Säsongen startar i spanska Barcelona i mitten av maj.

ARTIKELN HANDLAR OM

GP2

Motor

Motorsport